Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The BANKER

Κυνηγώντας εταιρίες... ζόμπι

Κυνηγώντας εταιρίες... ζόμπι

Πόσο επικερδείς μπορεί να είναι οι ετοιμοθάνατες εταιρίες και πώς λειτουργεί αυτή η αγορά που τρέφεται με... πτώματα; Είναι το επικίνδυνο χρέος αντίδοτο στις χαμηλές αποδόσεις ή είναι απλώς "παιχνίδι με τη φωτιά";

Bραβεία

Bραβεία "The Βanker 2009": Ποιοι ξεχώρισαν

Τους πρωταθλητές σε κάθε περιοχή και σε κάθε τομέα του τραπεζικού κλάδου αναδεικνύει το περιοδικό "The Banker". Ποια ιδρύματα ξεχωρίζουν σε ολόκληρο τον κόσμο και γιατί. Οι νικητές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το όπλο της Κομισιόν για την επόμενη κρίση

Το όπλο της Κομισιόν για την επόμενη κρίση

Η Κομισιόν θωρακίζεται έναντι της επόμενης(;) τραπεζικής κρίσης μέσω ενός ρυθμιστικού πλαισίου. Τι προβλέπουν οι νέοι κανόνες, πόσο απαραίτητοι είναι και ποιες αντιρρήσεις συγκεντρώνουν;

Ελλάδα: Ευρωφινίρισμα στα οικονομικά χάλια

Ελλάδα: Ευρωφινίρισμα στα οικονομικά χάλια

Στην ιδιότητα του μέλους της ευρωζώνης αποδίδει το "The Banker" την πρόσφατη επιτυχή έκδοση του 15ετούς διάρκειας ελληνικού ομολόγου. Ασκείται κριτική για το έλλειμμα και τονίζεται η ανάγκη επιβολής φόρων.

Είναι επιστήμη η λήψη αποφάσεων;

Είναι επιστήμη η λήψη αποφάσεων;

Με τι ασχολείται η επιστήμη της λήψης αποφάσεων και πώς μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες επισφάλειες; Στελέχη της αγοράς απαντούν: Τα στοιχεία πολλά, αρκεί να τα μελετήσεις σωστά.

"Nein" από γερμανικές τράπεζες στους ρυθμιστές

Οι γερμανικές τράπεζες είναι ο επόμενος κρίκος της χρηματοοικονομικής αλυσίδας που αντιδρά στις ρυθμιστικές τάσεις για αύξηση των απαιτήσεων της κεφαλαιακής επάρκειας. Πως θα επηρεαστούν τα κέρδη.

A. Belchambers: Δεν έφταιξε η έλλειψη κανόνων

Την παγκόσμια υστερία για όλο και περισσότερους ρυθμιστικούς κανόνες στηλιτεύει ο επικεφαλής της Βρετανικής Ένωσης Futures and Options, Anthony Belchambers στο The Banker. Προτείνει πιο ισορροπημένες λύσεις.

E. Naim: Οι μετοχές και τα δομημένα προϊόντα

Ο E. Naim της Societe Generale εξηγεί στο The Banker γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μετοχές και επιχειρεί να απενοχοποιήσει τα "δομημένα προϊόντα" επισημαίνοντας τα οφέλη που έχουν για τους επενδυτές.     

Ποιος θα αξιολογήσει τους αξιολογητές;

Οι οίκοι αξιολόγησης λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, εκμεταλλευόμενοι τον σχεδόν μηδενικό ανταγωνισμό. Οι κρυφές πτυχές μιας αγοράς που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, αλλά φοβάται τις συγκρούσεις συμφερόντων.

The Banker: Βραβεία επενδυτικής τραπεζικής 2009

Έναν χρόνο μετά την υπόθεση της Lehman Brothers το The Banker εντόπισε τις καλύτερες πρακτικές των ανά τον κόσμο επενδυτικών τραπεζών που τις οδηγούν έξω από τον κυκλώνα. Οι καλύτεροι ανά κατηγορία.    

Bonus τραπεζικών: Οι ισχνές αγελάδες είναι εδώ

Τράπεζες: Η κρίση αλλάζει το ευρωπαϊκό top 300

Ρευστότητα: Ο εφιάλτης της... ξηρασίας

Τράπεζες: Tips επιτυχίας μετά την καταιγίδα

M. Goldstein: Τα «μυστικά» της διαχείρισης χρέους

Καιρός… εξετάσεων για τα χρηματιστήρια

Το νόμισμα της κρίσης

Private banking: Κατεστραμμένη εμπιστοσύνη

P. Volcker: Η εικόνα της "επόμενης ημέρας"

«Δυναμικές» προβλέψεις για τις τράπεζες

v