Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The BANKER

ΗΠΑ: Μάχες χαρακωμάτων για ρυθμιστές- πολιτικούς

ΗΠΑ: Μάχες χαρακωμάτων για ρυθμιστές- πολιτικούς

Οι ΗΠΑ "επισκευάζουν" το βαριά τραυματισμένο πλέγμα ρυθμιστικών κανόνων και ο πόλεμος συμφερόντων μαίνεται. Κόντρες δημοκρατικών - ρεπουμπλικανών με φόντο τις διαφορές καταναλωτών - τραπεζών.

iBanking όπως iPhone: Η νέα επανάσταση;

iBanking όπως iPhone: Η νέα επανάσταση;

Οι εφαρμογές του iPhone υπόσχονται νέα δεδομένα στο online banking. Πόσες όμως από αυτές μπορούν πραγματικά να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στα τραπεζικά ιδρύματα και πώς λειτουργούν;    

Τα ευρωπαϊκά ομόλογα πάνε… Ασία

Τα ευρωπαϊκά ομόλογα πάνε… Ασία

Οι ασιατικές αγορές εκδηλώνουν όλο και εντονότερο ενδιαφέρον για ευρωπαϊκά ομόλογα. Ποια χρέη συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις. Πώς εξηγείται η ζήτηση και τι σημαίνει. Ο ρόλος του timing και των ελλειμμάτων.

Banker: Έτσι έπεισε τις αγορές η Πορτογαλία

Banker: Έτσι έπεισε τις αγορές η Πορτογαλία

Και η Πορτογαλία φαίνεται ότι με τον τρόπο της καθησύχασε τις διεθνείς αγορές τραβώντας την προσοχή τους από τα ελλείμματά της, στο σχέδιο Σταθερότητας και… λιτότητας. Οι εξελίξεις και το παρασκήνιο.

ΕΕ: Τι αλλάζει στους ρυθμιστικούς κανόνες

ΕΕ: Τι αλλάζει στους ρυθμιστικούς κανόνες

Το νέο σχέδιο της Ε.Ε. για τις εποπτικές αρχές θα πρέπει να κρατήσει χρυσή ισορροπία ανάμεσα στη συγκέντρωση των εξουσιών σε ένα "αρχηγείο" και στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων στα εθνικά ρυθμιστικά όργανα.

Η αγορά στεγαστικών δανείων μετά την καταιγίδα

Η αγορά στεγαστικών δανείων επιχειρεί να βρει την ισορροπία της μετά την κρίση. Ποιος ο ρόλος του outsourcing και ποιο το δέον γενέσθαι στον κλάδο της χρηματοοικονομικής που πυροδότησε την καταστροφή.

Αγορές συναλλάγματος: Τι αλλάζει μετά την κρίση

Οι ραγδαίες αλλαγές που ακολουθούν την κρίση δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη την αγορά συναλλάγματος. Τι αλλάζει στο FX και πόσο ωφέλιμες για την εικόνα της συγκεκριμένης αγοράς είναι οι μεταβολές.

Βασιλεία ΙΙΙ: Η νέα συνθήκη μισεί τον κίνδυνο

Η αναθεώρηση της Βασιλείας, γνωστή ως Βασιλεία ΙΙΙ, έρχεται να αυξήσει τα μαξιλαράκια ασφαλείας εξοστρακίζοντας τον κίνδυνο, αλλά και μειώνοντας τα τραπεζικά κίνητρα για χρηματοδοτήσεις. Τι περιλαμβάνει η αναθεώρηση.

Η MiFID ακουμπά και τα ομόλογα

Mια σημαντική αναθεώρηση της MiFID είναι ήδη καθ' οδόν. Σύμφωνα με αυτή, ενδέχεται οι κανόνες για μετασυναλλακτική διαφάνεια να επεκταθούν και στις αγορές ομολόγων - πράγμα που δεν ευχαριστεί τους bond dealers.

Η "επιστροφή" των ομολόγων υψηλής απόδοσης

Ποιες επιλογές θέτουν τα όρια της αγοράς των ομολόγων; Πώς η όρεξη για αποδόσεις ακολουθεί τις υψηλών αποδόσεων εκδόσεις; Το "The Banker" καταγράφει εικόνες της αγοράς που συγκλονίζει την ελληνική οικονομία.

Είναι οι αναδυόμενες "ασφαλές καταφύγιο";

Βαριά σκιά για ελληνικές τράπεζες το εθνικό χρέος

John Varley: "Δεν γίνεται χωρίς τις τράπεζες"

Η διάχυση της κερδοσκοπίας

Διαχείριση ρίσκου: Μετά την καταιγίδα, τι;

Νέοι κανόνες στις αμοιβές των τραπεζιτών

Κρατικά ομόλογα: Ευκαιρίες και προκλήσεις

Δέκα ανακαλύψεις που θα σώσουν τον κόσμο!

Greg Fleming: Η ραγδαία άνοδος των BRIC

Ch. Lagarde: Το τραπεζικό τοπίο μετά την κρίση

v