RAFARM: Επένδυση στην καινοτομία

Η εταιρία συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής και γράφει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Το 20% των αναπτύξεών της αφορά σε σύνθετα προϊόντα προστιθέμενης αξίας.

RAFARM: Επένδυση στην καινοτομία

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM ξεχωρίζει με την παρουσία της τόσο στην εγχώρια όσο και την παγκόσμια αγορά φαρμάκου, καθώς συγκαταλέγεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στις πέντε top φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα και μεταξύ των ισχυρών παικτών στην Ευρώπη και διεθνώς.

Η εταιρεία δίνει έμφαση σε νέα μοντέλα συνεργασίας που ενισχύουν την ταχεία και βιώσιμη ανάπτυξη, συνεργάζεται με start-ups για την ανάπτυξη πρωτοπόρων οφθαλμικών σκευασμάτων και εντείνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Επίσης, έχει ενεργή συμμετοχή στον μετασχηματισμό της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που φιλοδοξεί να αποτελέσει η Ελλάδα ένα σύγχρονο hub έρευνας και ανάπτυξης.

Η RAFARM συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της και συνεχίζει τη σταθερά ανοδική πορεία, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της:

• Εισάγει καινοτομία (20% των αναπτύξεων αφορά σύνθετα προϊόντα προστιθέμενης αξίας).

• Εντείνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα (120 εκατ. ευρώ για τα έτη 2021-2027).

• Ενδυναμώνει την Έρευνα & Ανάπτυξη (13% του καθαρού ετήσιου κύκλου εργασιών).

Πρόσφατα, η RAFARM ένωσε τις δυνάμεις της με τη start-up BNS για την ανάπτυξη και παραγωγή πρωτοπόρων θεραπευτικών προϊόντων, αποσκοπώντας παράλληλα στην περαιτέρω διεύρυνση της τεχνογνωσίας στα οφθαλμικά.

Η RAFARM υπηρετεί πιστά τον εξαγωγικό της προσανατολισμό στην παγκόσμια αγορά, με εδραιωμένη θέση στην Ευρώπη, τον Καναδά και 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Άμεσος στόχος της η αύξηση της διείσδυσης στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών: 6 προϊόντα της κυκλοφορούν ήδη στις ΗΠΑ και 7 νέα είναι σε φάση έγκρισης. Η εταιρεία ήδη εξάγει άνω του 75% της ετήσιας παραγωγής και, για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, αναβαθμίζει τις παραγωγικές της δυνατότητες δημιουργώντας νέες υπερσύγχρονες γραμμές και κατασκευάζοντας νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις.

Η RAFARM έχει ενισχυμένη εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα και ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, το οποίο συνεισφέρει στην επάρκεια φαρμάκων και την ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας. Παράλληλα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.


v