”Παίζουν”... ΟΤΕ και επιτόκια

Την καλύτερη στιγμή έρχεται και απομένει να ”δέσει” η απόκτηση της πλειοψηφίας της RomTelecom από τον ΟΤΕ. Θα φανεί, κυρίως στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, το πώς θα εκτιμηθεί στην πράξη η στρατηγική κίνηση του Οργανισμού, επηρεάζοντας τόσο το κλίμα στις τράπεζες, όσο και στον ευρύτερο χώρο– κλάδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Την καλύτερη στιγμή έρχεται και απομένει να ”δέσει” η απόκτηση της πλειοψηφία της RomTelecom από τον ΟΤΕ. Θα φανεί, κυρίως στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, το πώς θα εκτιμηθεί στην πράξη η στρατηγική κίνηση του Οργανισμού, επηρεάζοντας τόσο το κλίμα στις τράπεζες, όσο και στον ευρύτερο χώρο – κλάδο.

Αγοραστές ούτως ή άλλως υπήρχαν και την Παρασκευή για τη μετοχή της Εθνικής , θεωρούμε ότι πλησιάζει η ώρα της αντεπίθεσης για την Εμπορική, ενώ μένει σε Alpha και Eurobank να συμβάλλουν στην στήριξη του τραπεζικού δείκτη.

Μένει να βρεθούν και αγοραστές, τώρα, στον ΟΤΕ, καθώς πιθανολογείται ότι 2 εντολές αγοράς (η μία από το εξωτερικό) ενδέχεται να ενεργοποιηθούν από σήμερα.

Αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ, θα οδηγούσε υψηλότερα και την Intracom Και δευτερευόντως και τις Vodafone, Cosmote. Άλλωστε, από την περασμένη Τρίτη ισχυροί ”παίκτες” έχουν λάβει θέσει αγοραστών σε συμβόλαια του FTS20.

Ανοίγει ο δρόμος και για την ΔΕΗ, παρά την σημαντική πίεση της μετοχής την Παρασκευή, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να δοθεί και τυπικά το ”πράσινο φως” για τη σταδιακή επένδυση κεφαλαίων της ΑΕΔΑΚ ΙΚΑ.

Τεχνικά, το κλείσιμο της Παρασκευής έχει φέρει μεν σε μειονεκτική θέση την αγορά, εάν όμως σήμερα υπερβεί τις 1.795 μονάδες, η βραχυπρόθεσμη τάση μεταβάλλεται και πάλι σε ανοδική. Σε αυτή την περίπτωση, θα απαιτηθεί αύξηση συναλλαγών, προκειμένου να υπερβεί τις 1.810 μονάδες ο Δείκτης.

Μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης που εμφάνισαν της τελευταίες 2 συνεδριάσεις της εβδομάδας αύξηση των συναλλαγών τους, θα πρέπει να προσεχθούν και σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v