Μηδενικό ενδιαφέρον για εισαγωγή στο ΧΑ

Καμμία υποψήφια εταιρία δεν έχει προχωρήσει σε επικαιροποίηση του φακέλου της προκειμένου να εισαχθεί στο ΧΑ, ενώ σε 247 ανέρχονται οι εταιρίες που έχουν καταθέσει αίτηση εισαγωγής τους στο ΧΑΑ, χωρίς να είναι εφικτή η εξέταση των φακέλων τους. Ηδη έχει ξεκινήσει η εξέταση 107 αιτήσεων, καθώς έχουν μεταφερθεί στο στάδιο της επεξεργασίας.

Μηδενικό ενδιαφέρον για εισαγωγή στο ΧΑ
Δεν εκκρεμεί πλέον καμμία αίτηση εταιρίας που έχει προβεί σε επικαιροποίηση του φακέλου της στη λίστα των υπό εισαγωγή εταιριών, ανακοίνωσε σήμερα το ΧΑ, όπερ σημαίνει ότι αυτή την περίοδο η συγκεκριμένη λίστα του ΧΑ είναι κενή και δεν αναμένονται νέες εγκρίσεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στις 247 ανέρχονται οι αιτήσεις εταιριών που δεν έχουν επικαιροποιήσει τους φακέλους και ως εκ τούτου δεν είναι εφικτή η εξέταση των αιτήσεών τους για την είσοδό τους στο ΧΑ, όπως προκύπτει από τη νέα λίστα.

Οι εταιρείες που βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας για την είσοδό τους στο ΧΑ, και έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση των αιτήσεων τους, ανέρχονται σε 107.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΧΑΑ, η αρμόδια υπηρεσία αναμένει από τις συγκεκριμένες εταιρίες τη προσκόμιση πρόσθετων πληροφοριών ώστε να προχωρήσει η εξέτασή τους από το διοικητικό συμβούλιο του ΧΑ.

Παράλληλα σε ό,τι αφορά τις 10 επενδυτικές εταιρίες που έχουν καταθέσει αίτηση εισαγωγής, αλλά και τις 17 εταιρίες που έχουν αιτηθεί την εισαγωγή τους στη ΝΕΧΑ, βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας καθώς αναμένεται η προσκόμιση των πρόσθετων πληροφοριών, ώστε να προχωρήσει η εξέτασή τους.

Όπως επισημαίνει το ΧΑ βάσει της νέας λίστας δεν εκκρεμεί πλέον καμία αίτηση εταιρία που έχει προχωρήσει σε επικαιροποίηση του φακέλου της.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα προαναφερθέντα στοιχεία απορρέουν από τη νέα λίστα όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από τις επικαιροποιήσεις, τη διαγραφή εταιριών κατόπιν έγκρισής τους από το διοικητικό συμβούλιο του χρηματιστηρίου, τη διαγραφή από τη λίστα εταιριών μετά από δήλωσή τους και τη μεταφορά στο στάδιο εξέτασης του φακέλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v