Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εκτιμήσεις της Kappa Securities για 4 τράπεζες

Αναβαθμίζει σε ”ουδέτερη” από ”undreweight” τη σύστασή της για τον τραπεζικό κλάδο στην Ελλάδα η Kappa Securities με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Οι τιμές στόχοι και οι συστάσεις για Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Εμπορική.

Οι εκτιμήσεις της Kappa Securities για 4 τράπεζες
Ουδέτερη (neutral) στάση, από underweight, υιοθετεί για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο η Kappa Securities σε σχετική έκθεσή της (30/10) με αφορμή τα αναμενόμενα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου 2002 των τραπεζών.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει όμως για τις μετοχές των 4 κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Εμπορική Τράπεζα και Eurobank).

Aναλυτικότερα για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θέτει νέα τιμή – στόχο τα 14,4 ευρώ, ενώ μεταβάλλει την σύστασή της σε ”ουδέτερη” (neutral) από ”απόδοση κατώτερη της αγοράς” (underweight), τονίζοντας παράλληλα πως με βάση την μακροχρόνια αποτίμηση της εταιρίας η αξία της βρίσκεται σε δίκαια (fairly) επίπεδα.

Nέα τιμή – στόχο τα 13,5 ευρώ θέτει για την μετοχή της Alpha Bank η Καppa Securities τονίζοντας πως με βάση το μακροχρόνιο μοντέλο αποτίμησης της εταιρίας, η τράπεζα εμφανίζεται υποτιμημένη (undervalued) και προς τούτο διατηρεί την σύστασή της σε ”απόδοση ανώτερη της αγοράς” (overweight).

Εξάλλου, διατηρεί την σύστασή ”underweight” (απόδοση κατώτερη της αγοράς) για την μετοχή της Eurobank, μειώνει όμως την τιμή – στόχο στα 10,4 ευρώ από τα 12, θεωρώντας πως το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών παρέχει ”σημεία στήριξης” στη μετοχή, ενώ προσθέτει ότι η εταιρία διαπραγματεύεται 1,6 φορές το δείκτη τιμής προς λογιστική αξία (PBV) με βάση τα εκτιμώμενα για το 2002 κέρδη.

Τέλος, υποβαθμίζει τη σύστασή της για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας, σε underweight από neutral, τονίζοντας πως τα προγράμματα αναδιάρθρωσης πρέπει να ”αποφεύγονται” στο τρέχον δύσκολο χρηματοοικονομικό περιβάλλον, ενώ το γεγονός πως οι προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγγίζουν το 63% των λειτουργικών κερδών της εταιρίας για το 2002, φανερώνει το βαθμό εξάρτησής της από τις επισφάλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v