Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SSSB: Νέα τιμή στόχος τα 12 ευρώ για ΟΠΑΠ

Επαναπροσδιορίζει την τιμή – στόχο στα 12 ευρώ (από 13) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η SSSB σε σχετική έκθεσή της, θεωρώντας πως θα επιδείξει συμπεριφορά ”ανώτερη της αγοράς” (outperform), ενώ χαρακτηρίζει την επιλογή ”μεσαίου ρίσκου” (medium risk). Ποιές είναι οι εκτιμήσεις για τα μεγέθη της εταιρίας.

SSSB: Νέα τιμή στόχος τα 12 ευρώ για ΟΠΑΠ
Νέα τιμή – στόχο τα 12 ευρώ (από 13) θέτει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η SSSB σε σχετική έκθεσή της (30/10) προβλέποντας παράλληλα πως θα επιδείξει συμπεριφορά ”ανώτερη της αγοράς” (outperform), ενώ χαρακτηρίζει την επιλογή ”μεσαίου ρίσκου” (Medium risk).

Στην έκθεση επισημαίνεται πως τα προ φόρων κέρδη του ΟΠΑΠ για το γ΄ τριμήνο του 2002 προβλέπεται να σημειώσουν κάμψη της τάξεως του 5% κυρίως λόγω της αδυναμία που παρατηρήθηκε στα στοιχήματα τυχερών παιγνίων τους μήνες Ιούλιο και Άυγουστο, ενώ και η έλλειψη των jackpot στο joker έπληξαν το σημαντικότερο τυχερό παίγνιο της εταιρίας.

Οι αναλυτές της SSSB επισημαίνουν πως αν και ο Σεπτέμβριος εμφανίζεται πιο ελπιδοφόρος για την αγορά των τυχερών παίγνιων, υποβαθμίζουν κατά 7% τις προβλέψεις τους για την πορεία των EPS της εταιρίας στο σύνολο του έτους.

Εν τούτοις θεωρούν πως οι ταμειακές ροές της εταιρίας, αλλά και τα αμυντικά χαρακτηριστικά που εν γένει συγκεντρώνει, υποδηλώνουν πως υπάρχουν περιθώρια ”υγιούς ανάπτυξης” με ισχυρά θεμελιακά μεγέθη.

Η SSSB προβλέπει πως ο κύκλος εργασιών της εταιρίας θα διαμορφωθεί στα 426,8 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο του 2002, ποσό που αντιστοιχεί σε πτώση κατά 18,6% έναντι προηγούμενων εκτιμήσεών της, ενώ για τα προ φόρων κέρδη εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 82 εκατ. ευρώ έναντι παλαιοτέρων εκτιμήσεων της τάξης των 101,9 εκατ. ευρώ (-19%).

Για το σύνολο του τρέχοντος έτους προβλέπει πως ο πολλαπλασιαστής της εταιρίας θα διαμορφωθεί στο 12,3, ενώ για το επόμενο έτος εκτιμάται πως θα ανέλθει στο 11,4.

Η μερισματική απόδοση του ΟΠΑΠ, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της SSSB, προβλέπεται να αγγίξει το 6,5% για το τρέχον έτος και το 7% για το 2003.

Οι μετοχές του ΟΠΑΠ διαπραγματεύονται με discount της τάξεως του 25- 50% σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και με βάση τον εκτιμώμενο πολλαπλασιαστή και τη μερισματική απόδοση της εταιρίας για το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v