Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Με τους επικείμενους φορολογικούς ελέγχους σε επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, με την κατάληξη της επένδυσης του ΟΤΕ στη Ρουμανία, αλλά και με τις ποσοστιαίες μεταβολές των αγορών για τον Οκτώβριο ασχολείται ο οικονομικός τύπος της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Οι φορολογικοί έλεγχοι σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σε συνδυασμό με τις εικασίες για το πώς θα λήξει το σήριαλ ΟΤΕ στη Ρουμανία αποτελούν βασικά θέματα στα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Φορολογία: Στο θέμα των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων αναφέρεται η εφημερίδα Ημερησία στο πρώτο της θέμα, γράφοντας ”Η εφορία καλεί 400.000 επαγγελματίες”, εξηγώντας στον υπότιτλο ότι εντός μιας εβδομάδας καλούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να προσέλθουν στην εφορία με τα βιβλία τους. ”Το ΣΔΟΕ έτοιμο για Ηλεκτρονικές εφόδους” είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής, η οποία στον υπέρτιτλο σημειώνει ότι αυτό αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Αγορές- απώλειες: Με τις ποσοστιαίες μεταβολές της διεθνούς, αλλά και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς ασχολείται η Οικονομική Ελευθεροτυπία, αναφέροντας ότι ο ”Οκτώβριος δεν επούλωσε τα τραύματα των αγορών που μετρούν απώλειες 70% από το ζενίθ τους”. ”Μόνο η Αθήνα αρνητική” είναι ο σχετικός τίτλος της Ναυτεμπορικής, η οποία εξηγεί ότι αυτό αφορά τις αποδόσεις που εμφάνισαν οι αγορές τον Οκτώβριο. ”Μοναδική αγορά με πτώση η Σοφοκλέους τον Οκτώβριο” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου.

ΟΤΕ- RomTelecom: ”Ο ΟΤΕ αποκτά ποσοστό 55% στη RomTelecom”, αναφέρει βάσει εκτιμήσεων η Ημερησία, ενώ προσθέτει ότι το ακριβές ποσό θα εξαρτηθεί από την αποτίμηση της ρουμάνικης εταιρίας. Για ”προσπάθεια να υποβαθμιστεί η επένδυση του οργανισμού στη Ρουμανία”, γράφει το Χρηματιστήριο με κύριο τίτλο του ”Η επιτυχία του ΟΤΕ δείχνει το δρόμο στην αγορά”, ενώ προσθέτει ”ύποπτες οι φήμες για παραίτηση Αντωνακόπουλου”.

ΕΣΥΕ- πλούτος: ”Πλουσιότεροι κατά 13,3% σε τρία χρόνια γράφει η Ναυτεμπορική επικαλούμενη στοιχεία της ΕΣΥΕ, σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ αυξήθηκε από 7,644 τρισ. δρχ. το β΄ τρίμηνο του 1999 στα 8,664 τρισ. δρχ. το αντίστοιχο διάστημα φέτος.

Ολυμπιακή- ενδιαφέρον: ”Τέλος της εβδομάδας η νέα προσφορά για την Ολυμπιακή”, γράφει η Ημερησία, προσθέτοντας ότι 4 έλληνες εφοπλιστές και δύο ξένες τράπεζες εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ενώ ”ασαφή” χαρακτηρίζει την τοποθέτηση της διοίκησης η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΕΧΑΕ: Κρίσιμη χαρακτηρίζει η Ημερησία τη συνάντηση για τη μετοχοποίηση του 33% της ΕΧΑΕ σε άρθρο που τιτλοφορείται ”Στον έλεγχο των τραπεζών η Σοφοκλέους”.

Netmed- Alpha Digital: ”παρατείνεται η κόντρα Netmed με Alpha Digital γράφει το Χρηματιστήριο, κάνοντας λόγο για ”σκληρή απάντηση” από τη Netmed.

Τσάκος- επενδύσεις: ”6 ακόμη δεξαμενόπλοια για τον όμιλο Τσάκου” τιτλοφορείται άρθρο της Ναυτεμπορικής στην πρώτη της σελίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v