Lehman Brothers: Προβλέψεις για εταιρίες κινητής

Εκτιμώντας ότι ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι από τους ελκυστικότερους στην Ευρώπη, η Lehman Brothers διατυπώνει εκτιμήσεις για το γ’ τρίμηνο των τριών ελληνικών εταιριών, ενώ διατηρεί τις συστάσεις και τις τιμές – στόχους για τις μετοχές των Cosmote, Vodafone – Panafon και Τelestet.

Lehman Brothers: Προβλέψεις για εταιρίες κινητής
Διατηρεί τις συστάσεις της και τις τιμές – στόχους για τις μετοχές των κορυφαίων εταιριών κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone – Panafon και Τelestet) η Lehman Brothers σε σχετική έκθεσή της (01/11), ενώ παράλληλα παραθέτει και τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα των εταιριών στο γ΄ τρίμηνο.

Αναλυτικότερα για την Cosmote (τιμή στόχος 12 ευρώ, overweight) οι αναλυτές της Lehman Brothers θεωρούν πως τα συνολικά έσοδα θα διαμορφωθούν στα 311 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο του 2002, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 26% σε ετήσια βάση, ενώ για τα κέρδη προ φόρων, τόκων και χρηματοοικονομικών αποσβέσεων (EBITDA) προβλέπουν πως θα διαμορφωθούν στα 134 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση ύψους 22% σε ετήσια βάση.

Για τα καθαρά κέρδη της εταιρίας στην έκθεση αναφέρεται η πρόβλεψη πως θα σημειώσουν ενίσχυση 20% σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στα 56 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, έσοδα της τάξης των 165 εκατ. ευρώ (αύξηση 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο) προβλέπεται να καταγράψει η Telestet (τιμή στόχος 6 ευρώ, Underweight) για το γ΄ τρίμηνο του 2002, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Lehman Brothers.

Τα καθαρά κέρδη της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας προβλέπεται να παρουσιάσουν αύξηση κατά 27% σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στα 18 εκατ. ευρώ, ενώ για τα EBITDA στην έκθεση εκτιμάται πως θα ανέλθουν στα 59 εκατ. ευρώ (αύξηση 10%).

Για την Vodafone – Panafon (τιμή στόχος 5,5 equal weight) τέλος η Lehman Brothers εκτιμά ενίσχυση κατά 20% στα συνολικά έσοδά της (292 εκατ. ευρώ), για το β΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, ενώ ανάλογα αυξητικά (23% σε ετήσια βάση) θεωρεί πως θα κινηθούν τα EBITDA της εταιρίας, στα 120 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της όμως, θεωρεί πως θα παρουσιάσουν πτώση κατά 1%, στα 45 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως τονίζεται στην έκθεση, πως ο εγχώριος κλάδος κινητής τηλεφωνίας αποτελεί έναν από τους ελκυστικότερους στην Ευρωπαϊκή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v