UBS: Μείωση 68% στα κέρδη ”βλέπει” για Εμπορική

Πτώση κατά 68% (64 εκατ. ευρώ) εκτιμά η UBS (31/10) ότι θα εμφανίσουν τα κέρδη της εμπορικής Τράπεζας, που ανακοινώνονται στις 11 Νοεμβρίου. Στην έκθεση διατηρείται η τιμή στόχος στα 9,3 ευρώ, ενώ συστήνεται πώληση (Sell).

UBS: Μείωση 68% στα κέρδη ”βλέπει” για  Εμπορική
Εν αναμονή της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου από την Εμπορική Τράπεζα, η UBS Warburg εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης νέα σύσταση πώλησης (sell) στον τίτλο, διατηρώντας την τιμή-στόχο στα 9,3 ευρώ.

Ο οίκος θεωρεί πως τα κέρδη προ φόρων, που ανακοινώνονται στις 11 Νοεμβρίου, θα μειωθούν κατά 68% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2001, στα 64 εκατ. ευρώ, αναφέροντας ότι ”τα ισχυρά έσοδα από τόκους αντισταθμίζονται από την κάμψη των προμηθειών και των εσόδων από συναλλαγές”.

Η προβλεπόμενη αύξηση κατά 13% των καθαρών εσόδων από τόκους, αναφέρει ο οίκος, πρέπει να αποδίδεται στο ταχύτατα επεκτεινόμενο ”loan book” της τράπεζας.

Η μείωση στα έσοδα από trading προβλέπεται να ανέλθει στο 98% (στο 1 εκατ. ευρώ), καθρεπτίζοντας την κατακόρυφη πτώση των κεφαλαιακών κερδών από το χαρτοφυλάκιο μετοχών και ομολόγων της τράπεζας.

Παράλληλα, ο οίκος θεωρεί ότι η προσπάθεια ελέγχου του κόστους της τράπεζας, θα οδηγήσει σε αύξηση των διοικητικών δαπανών κατά 3%, ποσοστό ίδιο με αυτό της αύξησης στο κόστος προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v