Αιφνιδιαστικές πιέσεις στον ΟΠΑΠ

Οι πιέσεις στον ΟΠΑΠ (-6,39%) με αφορμή και την έκθεση της SSSB είναι αυτές που συγκρατούν τα κέρδη του Γενικού Δείκτη, καθώς εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στα ”βαριά χαρτιά” (0,98%), αλλά και στο σύνολο του ταμπλό, όπου η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώνεται στο 4/1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το μόνο απρόβλεπτο, εκ πρώτης όψεως, της σημερινής συνεδρίασης είναι η βουτιά της μετοχής του ΟΠΑΠ.

Οι συναλλαγές πολλές, παραπέμπουν σε ρευστοποιήσεις ”ισχυρών παικτών”, καθώς έχει προηγηθεί έκθεση – ανάλυση της SSB, οι δε χρηματιστηριακές μέσω των οποίων γίνονται οι πωλήσεις συγκαταλέγονται μεταξύ των δέκα ισχυρότερων.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι τα αποτελέσματα τριμήνου δεν θα είναι τα καλύτερα δυνατά, εκτίμηση γνωστή όμως και προεξοφλημένη εδώ και καιρό.

Ένα άλλο πιθανό ενδεχόμενο θέλει τον ίδιο τον ξένο οίκο να ρευστοποιεί μέρος της σημαντικής θέσης που έχει, μετά την μετοχοποίηση, ενώ ένα τρίτο παραπέμπει καθαρά σε τεχνικές κινήσεις ενόψει ένταξης της μετοχής (από 2/12) στον FTSE 20.

Κατά πάσα βεβαιότητα προς το τέλος της συνεδρίασης ή λίγο μετά το κλείσιμο, θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα των πωλητών, κυρίως των αγοραστών και βεβαίως των όσων πραγματικά συμβαίνουν.

Από εκεί και πέρα η συνεδρίαση κινείται ομαλά, αναμενόμενα θα λέγαμε, με τον τζίρο των 20 εκατ. ευρώ να μην είναι, λόγω ΟΠΑΠ, αντιπροσωπευτικός.

Παρατηρείται όμως ενίσχυση της εμπορευσιμότητας σε τεμάχια μετοχών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης όπου επιχειρείται η μεγιστοποίηση της μόχλευσης στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Χρίζει δεύτερης ανάγνωσης η συμφωνία που φαίνεται να κλείνει η Info Quest με Κύπριους επιχειρηματίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v