Η ατζέντα της Πέμπτης

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι εταιρίες Cosmote, ΙΑΣΩ και Ιντερτέκ, ενώ η Alpha Bank ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2002. Επίσης, ακυρώνονται 8.357.875 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς λόγω μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται κατά τον ίδιο αριθμό λόγω της ΑΜΚ υπερ της ΝΝ.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Γενικές συνελεύσεις

COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.: Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των μετόχων της εταιρίας, στη 13:00, στην ΑΙΓΛΗ Ζαππείου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1) Εναρμόνιση με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002 αναφορικά με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

2) Τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού.

3) Έγκριση των βασικών όρων της Σύμβασης με τον ΟΤΕ για τη διαχείριση των διεθνών επενδύσεων του ΟΤΕ σε κινητές επικοινωνίες (άρθρο 23α ΚΝ 2190/1920).

4) Έγκριση της ανανέωσης της Σύμβασης με τον ΟΤΕ για την εκτέλεση του έργου εκτύπωσης, εμφακέλωσης και παράδοσης των λογαριασμών των συνδρομητών της COSMOTE στα ΕΛΤΑ προς διανομή (άρθρο 23α ΚΝ 2190/1920).

5) Τροποποίηση όρων της Σύμβασης Συστάσεως Κοινοπραξίας μεταξύ OTE - COSMOTE - OTEnet αναφορικά με την Ολυμπιακή χορηγία για την ”Αθήνα 2004” (άρθρο 23α ΚΝ 2190/1920).

6) Έγκριση της μεταβίβασης στην COSMOTE πάγιου εξοπλισμού του ΟΤΕ για την εκμετάλλευση της άδειας Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης της COSMOTE στα 25 GHz (άρθρο 10 ΚΝ 2190/1920).

7) Διάφορες ανακοινώσεις και λοιπά θέματα.

ΙΑΣΩ Α.Ε.: Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στην έδρα της εταιρίας, Λεωφ. Κηφισίας 37 - 39, Μαρούσι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1) Αύξηση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας από 7 έως 11 σε 11 έως 13 και τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 10 του καταστατικού της Εταιρίας. 2) Εκλογή δύο (2) ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και καθορισμός της αμοιβής τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/02 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης.

3) Καθορισμός της ιδιότητας των υπαρχόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του Ν. 3016/02 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης.

4) Αύξηση του χρόνου θητείας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας από δύο σε τρία έτη και τροποποίηση της παρ. 2. του άρθρου 10 του καταστατικού της Εταιρίας.

5) Παροχή εγγυήσεων της Εταιρίας σε θυγατρικές και συνδεδεμένες της Εταιρίας και τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 14 του καταστατικού της Εταιρίας.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε.: Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στα επί της οδού Αφροδίτης 24 και Ριζούντος γραφεία της εταιρίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Διάφορα

Συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΧΑ.

Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο Σύνδεσμος Εισηγμένων Εταιριών (ΣΕΕΙΣΕΤ) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: ”Οι ριζικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις”, στις 15:00 – 17:00 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα πραγματοποιεί ενημερωτική συνάντηση με τον εκπρόσωπο Τύπου του Επιτρόπου κ. P. Solbes, αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Γεράσιμο Θωμά, στις 12.00, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα (Βασ. Σοφίας 2, αίθουσα ”Γ. Σιώτη”), όπου ο κ. Θωμάς θα ενημερώσει τους εκπροσώπους του τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την οικονομία και την δημοσιονομική κατάσταση της Ε.Ε.

Η Επίτροπος, Viviane Reding, αρμόδια για τα θέματα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και άλλους αρμόδιους παράγοντες, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα της αρμοδιότητάς της, ενόψει και της προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα, η Επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδια σε θέματα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, Viviane Reding, πραγματοποιεί στις 11:30 π.μ. συνάντηση με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτη, πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου με θέμα την απελευθέρωση των θαλασσίων ενδομεταφορών, στη 13:00.

Εταιρικές πράξεις

- Από σήμερα, ακυρώνονται και διαγράφονται 8.357.875 κοινές ονομαστικές μετοχές της ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ” λόγω μείωσης του μετοχικού της κεφαλαίου σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 2 & 3 του Ν. 2190/20. Έτσι, οι μετοχές της τράπεζας είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με βάση τους όρους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση 8.357.875 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, με τιμή διάθεσης μετοχής 8,36 ευρώ και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των εταιριών ”NATIONALE NEDERLADEN ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Α.Ε. ΖΩΗΣ” & ”NATIONALE NEDERLADEN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ”. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο ΧΑ θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Οικονομικά στοιχεία

- Η Alpha Bank ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2002.

- Ανακοίνωση του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής Αυγούστου.

Παρουσιάσεις

Οι εταιρίες Μαθιός Πυρρίμαχα, Π. Πετρόπουλος και Βογιατζόγλου Systems πραγματοποιούν παρουσίαση, στις 17:00 – 19:00 μ.μ., στην ιστορική αίθουσα συναλλαγών του ΧΑ.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Ανακοίνωση ΑΕΠ.

- Ανακοίνωση του Δείκτη Κόστους Απασχόλησης.

- Αιτήσεις Παροχής Επιδομάτων Ανεργίας.

- Ανακοίνωση του Δείκτη Τάσεων στη Μεταποίηση για το μήνα Οκτώβριο.

Γαλλία

- Στοιχεία Καταναλωτικού Αισθήματος Οκτωβρίου.

- Στοιχεία Ανεργίας Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v