Ο ΟΤΕ δίνει τον τόνο της μερικής ανάκαμψης

Με αιχμή τη μετοχή του ΟΤΕ, αντιδρά συνολικότερα η αγορά, εξισορροπώντας τις όποιες πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Alpha και δύο - τριών ακόμη τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τάσεις ρευστοποιήσεων στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή τη μετοχή του ΟΤΕ, αντιδρά συνολικότερα η αγορά, εξισορροπώντας τις όποιες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Alpha και δύο - τριών ακόμη τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Το σημαντικό είναι ότι, από την προηγούμενή μας αναφορά, ενισχύονται τόσο οι εντολές αγοραστών σε υψηλότερες τιμές για την μετοχή όσο και η διάθεση των πωλητών, να ελαττώσουν τις ρευστοποιήσεις τους.

Κίνηση καθαρά τεχνική που προσφέρει ανάσα στην ”πιεσμένη” μετοχή, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις βραχυπρόθεσμης αντίδρασης.

Τηρουμένων των αναλογιών, ανάλογη τεχνική ακολουθείται και στην περίπτωση της Εμπορικής με αποτέλεσμα να αντιδρά και αυτός ο τίτλος, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση ενός θετικότερου κλίματος.

Με τις προβληματικές μετοχές των τελευταίων δύο – τριών εβδομάδων να παίρνουν βαθιές ανάσες, δικαιολογημένα ενισχύεται η δυναμική αντίδρασης και στο υπόλοιπο κλίμα της αγοράς. Άλλωστε η σχέση κερδισμένων / χαμένων είναι σταθερά υπέρ των πρώτων από την αρχή της συνεδρίασης.

Θα περιμένουμε για την επόμενη ώρα την εμφάνιση αγοραστών σε μετοχές της Vodafone, Εθνικής, Τρία Έψιλον και ορισμένων ακόμη τίτλων του FTSE 20 που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν υψηλότερα. Εάν πράγματι επιβεβαιωθεί αυτή η τάση ανάλογη θα είναι και η ανταπόκριση της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v