ΟΤΕ και Εμπορική οδηγούν την άνοδο

Τα κέρδη του ΟΤΕ και της Εμπορικής είναι αυτά που διατηρούν σε θετικό έδαφος το γενικό δείκτη, ενώ αντίθετα, πιέσεις δέχεται ο FTSE 20 από τις σημαντικές απώλειες που καταγράφουν οι μετοχές των Alpha, Εθνική και Πειραιώς, Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το διπλό ”μπλόκο”, που επιχειρείται σε ΟΤΕ και Εμπορική κρατά όχι μόνο τις μετοχές των δύο εταιριών σε θετικό έδαφος, αλλά και συντηρεί με οριακά κέρδη τον γενικό δείκτη.

Συνολικότερα όμως η εικόνα της ”υψηλής κεφαλαιοποίησης” είναι αρνητική, με τον FTSE 20 προς τις 868 μονάδες, λόγω των σημαντικών απωλειών που καταγράφουν οι μετοχές των Alpha, Εθνική αλλά και Eurobank, Πειραιώς.

Συνεχείς και αλλεπάλληλες οι εντολές ”αγοράς” προς τα 11,4 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού, με τους ”πωλητές” να βγαίνουν στα 11,44, αλλά μέχρι στιγμής να είναι λιγότεροι από τους πρώτους.

Περισσότερο διερευνητικό χαρακτηρίστηκε τα πρώτα 15-20 λεπτά, καθώς το τεχνικό πρόβλημα, επέδρασε πολλαπλασιαστικά στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις 11:36 να πιεστούν χαμηλότερα οι μετοχές των Cosmote, Vodafone, οδηγώντας στην καταγραφή οριακών ζημιών για το γενικό δείκτη.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ με αυξημένη εμπορευσιμότητα υπερέβη τα 10 ευρώ ενώ και σήμερα η μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση δίνει τις όποιες άξιες αναφοράς αποδόσεις.

Σε Ξιφία, Δρομέα, Interinvest, Δια, Κεραμεία Αλλατίνη, παρατηρείται κάποια άξιο αναφοράς ενδιαφέρον. Η μετοχή του Βάρδα στα 4,6 ευρώ με αγοραστές όμως χαμηλότερα (4,.54 ευρώ), ενώ κρατά τα 5,58 ευρώ η μετοχή της Intrakom.

Μικρά τα κέρδη για την Coca-Cola και στα 6,24 ευρώ η μετοχή της Χαγιάτ. Η ευαίσθητη συμπεριφορά του πρώτου ημιώρου, φαίνεται να ελέγχονται οι πωλήσεις τη μετοχή του ΟΤΕ, αλλά να επιβαρύνονται περισσότερο όσο περνάει η ώρα οι πωλητές στη μετοχή της Alpha. Είναι ενδεικτικό ότι η τιμή της μετοχής πραγματοποιεί πλέον αρκετές πράξεις χαμηλότερα και των 11 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v