ΟΤΕ και τράπεζες ”δείχνουν” το δρόμο

Τράπεζες και ΟΤΕ φαίνεται να είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν το κλίμα στην αγορά της Σοφοκλέους, καθώς οι μέν πρώτες θα δώσουν σαφή εικόνα της τάσης με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, ενώ μένει να δούμε για πόσο ακόμη ο ΟΤΕ θα ”ταλαιπωρεί” την αγορά με το θέμα της RomTelecom.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα εταιρικά αποτελέσματα διαμορφώνουν την τάση στα διεθνή χρηματιστήρια, τα κέρδη των τραπεζών θα ρυθμίσουν άμεσα, από μεθαύριο, το κλίμα στη Σοφοκλέους. Αρχή γενομένης από την Alpha, στη γενική συνέλευση της οποίας θα δοθεί ένα πρώτο δείγμα γραφής, ένα στίγμα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το σημαντικότερο είναι όμως πως από αυτόν τον κύκλο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, των ιδρυμάτων του κλάδου, θα καταδειχθούν οι δραστηριότητες και λειτουργίες εκείνες, που θα συντηρήσουν και την ερχόμενη χρονιά τον κλάδο.

Μένει να επιβεβαιωθεί μια ακόμη στροφή σε ό,τι αφορά στα έσοδα των τραπεζών. Παραδοσιακά ο κύκλος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, που αυτή τη φορά θα ολοκληρωθεί με Εμπορική και Πειραιώς, σηματοδοτεί κύκλους διόρθωσης και πτώση του κλαδικού δείκτη σε επίπεδο ”στήριξης” τριμήνου.

Κατά συνέπεια το πιθανότερο είναι να βρεθούν και στο επίπεδο των 2.680 μονάδων πωλητές τόσο σε συμβόλαια τραπεζικών μετοχών, όσο και του FTSE 20. Πρακτικά αυτό υποβιβάζει από τις 870 μονάδες χαμηλότερα τη στήριξη για τον FTSE 20.

Καλώς ή κακώς τα του κλάδου θα τα μάθει η αγορά στην ώρα τους, αλλά εκεί που υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, είναι στον ΟΤΕ. Η μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της Wall Street Journal διάψευση από την πλευρά των Ρουμάνων όσων είχαν φημολογηθεί, διαρρεύσει από κύκλους του ΟΤΕ, θα συνεχίσουν να προκαλούν εύλογα ερωτήματα και ενδεχομένως να συμβάλλουν στην περαιτέρω ταλαιπωρία της μετοχής του οργανισμού.

Θεωρούμε άλλωστε χρηματιστηριακώς παράδοξη την πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του οργανισμού, όπου έθετε ως ελάχιστη τιμή αγοράς μετοχών–στήριξης το…1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v