Υποτονικό (προς το παρόν) το ενδιαφέρον στο ΧΑ

Οι σταθεροποιητικές τάσεις στη μετοχή του ΟΤΕ στα 11,5 ευρώ, τα παράπλευρα κέρδη για Ιντρακόμ και Ιντρακάτ, η περιορισμένη προσφορά στις τράπεζες και το στοιχειώδες ενδιαφέρον στην περιφέρεια είναι μέχρι στιγμής τα ενδιαφέροντα σημεία της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κάτω από το βάρος περισσότερο των δικών της προβλημάτων και λιγότερο του κλίματος που διαμορφώνεται στα ξένα χρηματιστήρια υποχωρεί χαμηλότερα προς τις 1.770 μονάδες η Σοφοκλέους.

Μικρή, αλλά αποτελεσματική προσφορά στη μετοχή της Alpha, οδηγεί τη μετοχή στα 11,10 ευρώ, στα 13,8 ευρώ τη μετοχή της Εμπορικής, ενώ κρατούν καλύτερα η Eurobank και δευτερευόντως η Εθνική.

Ο αυξημένου ενδιαφέροντος τίτλος του ΟΤΕ με συναλλαγές 75.470 τεμαχίων στα πρώτα 45 λεπτά, έχει σταθεροποιηθεί στα 11,4-11,5 ευρώ. Οριακά τα κέρδη για τη μετοχή με ισχυρές εντολές τόσο από την πλευρά των πωλητών (11,5 ευρώ) όσο και των αγοραστών (11,48 ευρώ).

Μέχρι στιγμές κερδισμένες μετοχές της συνεδρίασης, εύλογα, είναι κυρίως η Ιντρακάτ (1,5 ευρώ) και η Ιντρακόμ (5,5 ευρώ). Η μετοχή του ΟΠΑΠ στα 9,8-9,9 ευρώ, στα 14,1-14,2 ευρώ η Coca-Cola και οριακά χαμηλότερα η Cosmote. Μεγαλύτερες οι απώλειες για τη μετοχή της Vodafone, την πιέζουν και πάλι σε τιμή χαμηλότερη των 4,5 ευρώ.

Υποτονικό το ενδιαφέρον στα blue chips, εξαιρουμένου του ΟΤΕ, λίγες και οι προσπάθειες στην ”περιφέρεια” και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v