Ο ΟΤΕ παρασύρει και σήμερα την αγορά

Το στίγμα της αγοράς διαμορφώνει και σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ που υποχωρεί κατά 4%, ενώ με μικρότερες απώλειες (πλην Εθνικής) κινείται και ο τραπεζικός κλάδος. Στο 1/9 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές, ενώ δεν λείπουν και οι... εξάρσεις επενδυτικών σχημάτων στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον ΟΤΕ να χάνει περίπου 6%, τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις θα ήταν παράτολμο (και αφελές) να ειπωθεί οτιδήποτε για την βραχυπρόθεσμη τάση.

O FTSE 20 υποχωρεί προς τις 875 μονάδες, λόγω των σημαντικών απωλειών του δείκτη τηλεπικοινωνιών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και οι τράπεζες υστερούν σε... απαξίωση.

Αδύναμο σημείο της αγοράς ο FTS 20, ειδικότερα το τραπεζικό του κομμάτι. Παράλληλα, επιμέρους παρενέργειες καταγράφονται για παράδειγμα στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, μετά την αναμενόμενη υποβάθμισή της στον MK 40, τη στιγμή που μόνο η Εθνική φαίνεται να δίνει τη μάχη για ”την τιμή των όπλων” στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Στα 11,5 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να προσελκύει αγοραστές, καθώς πιθανότατα θα υπάρξει και νέα πίεση αργά το απόγευμα στη Νέα Υόρκη.

Δυστυχώς η τιμή της μετοχής του Οργανισμού υποχωρεί στα επίπεδα της... πρώτης εισαγωγής συμπαρασύροντας και άλλους στη διόρθωση. Χρήζει αναφοράς, το γεγονός ότι τέσσερις εργάσιμες έχουν παρέλθει χωρίς το επενδυτικό κοινό να γνωρίζει τι πράγματι (και πραγματικά) συμβαίνει στην Ρουμανία και ποιο είναι ενδεχομένως το μελλοντικό κόστος για τον οργανισμό από τη συγκεκριμένη κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v