Μικρή προς το παρόν η βοήθεια των blue chips

Διάθεση υπάρχει, αλλά τα blue chips βοηθούν ελάχιστα. Με συναλλαγές σαφώς περισσότερες των χθεσινών (περίπου διπλάσιες) ο Δείκτης αν μη τι άλλο κινείται θετικά από την αρχή της συνεδρίασης. Και σήμερα όμως σε στενότατο εύρος, που δεν ξεπερνά τις 10 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικρή η βοήθεια των blue chips μέχρι στιγμής στη συνεδρίαση, με τις συναλλαγές ωστόσο να είναι περίπου διπλάσιες από τις χθεσινές. Το εύρος ωστόσο των συναλλαγών παραμένει ιδιαίτερα στενό, περί τις 10 μονάδες.

Ο FTSE 20 κυμαίνεται μεταξύ 909-912 μονάδων, καθώς ο τραπεζικός ενισχύεται οριακά προς τις 2.800, αλλά λειτουργεί ως ”βαρίδι” ο τηλεπικοινωνιακός.

Ειδικότερα για τον ΟΤΕ, η στήλη παραμένει ιδιαίτερα επιφυλακτική από την περασμένη Πέμπτη, καθώς θεωρεί ότι το ”ρουμανικό μέτωπο” μέχρι στιγμής λειτουργεί σαν…χαίνουσα πληγή και όχι ως πηγή εσόδων.

Να μην διαφεύγει άλλωστε της προσοχής μας πως το θέμα της Telenor-Cosmote παραμένει σε εκκρεμότητα.

Με το περίπου 20% του δείκτη, να παραμένει εγκλωβισμένο, το βάρος της όποιας προσδοκίας για αντίδραση ”πέφτει” στις πλάτες της Εθνικής, Eurobank, Alpha.

Και ναι μεν στην περίπτωση της Εθνικής είναι προφανές ότι καταβάλλεται προσπάθεια καθώς επιβεβαιώνονται προηγούμενες εκτιμήσεις, παραμένει όμως ασθενής η τάση στην Alpha και αρνητική για την Eurobank.

Σταθεροποιητική σε επίπεδο δείκτη η συνεδρίαση, που παρόλα αυτά δημιουργεί κλίμα στα μεσαία-μικρά, καθώς η σχέση ανοδικών/πτωτικών παραμένει σταθερά στο πέντε προς ένα.

Ισχυρότατη η παρουσία του επενδυτικού σχήματος στην κίνηση του Βάρδα, ενθαρρυντικό στοιχείο η συντήρηση της ανοδικής τάσης σε μετοχές της κατηγορίας, Hitech, Κανάκη, Ζήνων, Ηλέκτρα, Ελληνική Υφαντουργία, Λιβάνης, Alsinco, ενώ ξεπερνά και πάλι τα 2 ευρώ η μετοχή της Εβροφάρμα.

Θα χρειαστεί η αγορά όμως πέραν της αντίδρασης των μικρομεσαίων την περαιτέρω ενίσχυση της ανοδικής τάσης των blue chips, ειδικότερα των τραπεζικών μετοχών και ειδικά για σήμερα της ”τριάδος” (Εθνική, Eurobank, Alpha.)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v