Επιφυλακτικότητα στη Σοφοκλέους

Με τις Alpha και Εθνική να συντηρούν τον τραπεζικό δείκτη και τη μετοχή του ΟΤΕ να πιέζεται, εν αναμονή των εξελίξεων την Δευτέρα στην Ρουμανία, ο Γενικός Δείκτης συντηρείται με αργούς ρυθμούς στον άξονα των 1.810 μονάδων, καθώς η τεχνική διόρθωση στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές συνεχίζεται, με αποτέλεσμα τη μετάθεση των νέων προσδοκιών για την ερχόμενη εβδομάδα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τις μετοχές των Alpha, Εθνικής, να συντηρούν ουσιαστικά τον τραπεζικό δείκτη, κινείται πέριξ της θεωρητικής τιμής ο FTSE 20. Μέχρι στιγμής το εύρος στήριξης των 1.807-1.817 μονάδων παρουσιάζεται ανθεκτικό, παρά την πίεση που εξακολουθεί να δημιουργείται από την υποχώρηση της μετοχής του ΟΤΕ προς τα 12,2 ευρώ.

Επιφυλακτική η αγορά, για τα επόμενα βήματα του οργανισμού στην Ρουμανία ενώ, θετικά κινείται η μετοχή της Vodafone, σε αντίθεση με αυτή της Cosmote (8,4 ευρώ).

Η επιφυλακτικότητα μεταξύ των επενδυτικών σχημάτων που είχε διαπιστωθεί και στην προηγούμενή μας αναφορά, παραμένει, καθώς η τεχνική διόρθωση σε Ευρώπη συνεχίζεται.

Η υποχώρηση του ευρώ χαμηλότερα των 97 cents, σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή τετραμήνου του δολαρίου έναντι του γιεν, ίσως και να αποτελεί ένδειξη για την τάση που επιχειρείται να συντηρηθεί στην αμερικανική κεφαλαιαγορά.

Αν αυτή παραμείνει ανοδική από την συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός νέου κύκλου και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Προφανώς το ότι διορθώνει κατά 2,5% ο DAX, μετά από άνοδο περίπου 26% (από τις 9/10/2002) και δικαιολογημένη και αναμενόμενη ήταν.

Δεδομένου ότι η σημερινή συνεδρίαση κινείται αργόσυρτα και οι όποιες προσδοκίες μετατίθενται για την Δευτέρα, καλό θα ήταν να μην διασπαστεί το εύρος στήριξης και οι συναλλαγές να μην πλησιάσουν τον χθεσινό τζίρο των 78 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v