Από Wall τα μηνύματα για τη Σοφοκλέους

Σε αναδίπλωση υποχρέωσε ”ισχυρούς” παίκτες η ταχύτατη απορρόφηση των πιέσεων στις ευρωαγορές. Για τη συνέχεια, θα πρέπει να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη προσοχή τόσο στην κίνηση της Φρανκφούρτης όσο και των στοιχείων που φτάνουν από τη Νέα Υόρκη, με σκοπό να διαφυλαχθεί η βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ ”σφύρας και άκμονος” οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι πρώτες ενδείξεις από τη νέα Υόρκη προβλέπουν διόρθωση. Τα αποτελέσματα της Intel, η τεχνική συμπεριφορά της Φρανκφούρτης θα καθορίσουν εν πολλοίς τη βραχυπρόθεσμα ανοδική τάσεις στη Σοφοκλέους.

Απρόσμενος σύμμαχος του χρηματιστηρίου μας, στάθηκε η ταχύτατη απορρόφηση των όποιων πιέσεων εκδηλώθηκαν στη Φρανκφούρτη, εξέλιξη που υποχρέωσε σε αναδίπλωση ”ισχυρούς” παίκτες.

Έτσι, η μετοχή της Alpha ξεκίνησε από το +3%, διαμορφώνοντας τάση, υποστηρικτική για τη μετοχή στη συνέχεια. Η τιμή της Alpha έχει διαμορφωθεί στα 11,5 ευρώ, της Εθνικής στα 14,3, ενώ ταχύτατα απορροφήθηκε η προσφορά στη μετοχή του ΟΤΕ. Στοιχεία που είχαν ως αποτέλεσμα να υπερισχύσουν και πάλι οι αγοραστές τουλάχιστον για την πρώτη ώρα ανεβάζοντας το συνολικό τζίρο στα 25 εκατ. ευρώ.

Όπως αναμενόταν το μεγαλύτερο μέρος της ρευστότητας ”δαπανήθηκε ” για να συντηρηθεί το arbitrage στη μετοχή του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να μην υποχωρήσει χαμηλότερα από τα 12,2 ευρώ. Αυξημένη εμπορευσιμότητα για τη μετοχή της Intracom, λίγες και προσεκτικές αγορές συντηρούν την τάση προς τα 14 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ οι μόνες μετοχές του FTSE 20 που υποχωρούσαν στην πρώτη ώρα ήταν της 3Ε και Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Θα πρέπει για τη συνέχεια να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη προσοχή τόσο στην κίνηση της Φρανκφούρτης όσο και των στοιχείων που φτάνουν από τη Νέα Υόρκη με σκοπό να διαφυλαχθεί η βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση.

Σημ: ακούσαμε με πολύ προσοχή τον υπεύθυνο ανάλυσης της UBS, Δ. Σπανοδήμο να εξιστορεί στο Νίκο Σαμοΐλη τα ”του οίκου του” . Σε γενικές γραμμές λογικά τα επιχειρήματα του αναλυτή που σύντομα θα επισκεφτεί τη χώρα, χωρίς ωστόσο να στοιχειοθετείται η κατά 45% υποβάθμιση της Εμπορικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v