Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Σοφοκλέους

Η αγορά κινείται απολύτως τεχνικά, βοηθώντας και τους πωλητές να κλείσουν τις θέσεις τους, αλλά και τους αγοραστές να τοποθετηθούν με αποτέλεσμα να συντηρείται το συγκρατημένα αισιόδοξο κλίμα. Ζητούμενο για σήμερα το κλείσιμο του Δείκτη μεταξύ των 1.807 – 1.822 μονάδων, με συναλλαγές που θα ξεπερνούν τα 70 - 75 εκατ. ευρώ.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέσω συγκεκριμένων μετοχών, που συνέβαλαν αρχικά στο κλείσιμο και των τελευταίων θέσεων πώλησης, αντιδρά από τις 12.30 και πάλι θετικά η αγορά.

Υψηλότερα των 1.815 μονάδων με προσεκτικές συναλλαγές επιχειρείται να συντηρηθεί η αντίδραση ”αφομοιώνοντας” παράλληλα τη διόρθωση που προκαλεί η κατοχύρωση κερδών στις ευρωπαϊκές αγορές.

Και οι τρεις δείκτες FTSE αντιδρούν θετικά, όπως και η πλειονότητα των κλαδικών, προσφέροντας μία ανάσα σε όσους τοποθετούνται ενδοσυνεδρικά από τις περίπου 12.30 και μετά.

Με αυξημένες συναλλαγές πλέον η αντίδραση των ΑΛΤΕ, Altec, αλλά και ΑΤΤΙΚΑΤ, Ατέρμων, δυναμώνει η τάση της Alpha, ενισχύεται η Εθνική και ”ξανοίγονται” τα επενδυτικά σχήματα (CPI, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες και ενδεχομένως Δρομέας).

Μετά τις 12.50, οπότε φάνηκε να εδραιώνεται η τάση, ενισχύθηκαν οι συναλλαγές, τόσο σε μετοχές εταιριών μεσαίας όσο και υψηλότερης κεφαλαιοποίησης. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις (ΕΤΒΑ, Εθνική Ασφαλιστική) ακολουθείται πολλαπλασιαστικά η επαναφορά της μητρικής μετοχής σε τιμή υψηλότερη των 14 ευρώ.

Θετική η υπέρβαση των 6 ευρώ για τη μετοχή της Intracom, προσφέρει πολύτιμες ανάσες και σε θεσμικά χαρτοφυλάκια, ενώ προς τα δύο ευρώ κινείται η προνομιούχος της Κλωνατέξ. Ενδέχεται, στη σημερινή συνεδρίαση, να έχουμε αναλογικά μικρότερο εύρος διακύμανσης του δείκτη (συνολικά 25 μονάδες) και υψηλότερες αποδόσεις για πολλές μετοχές.

Εάν μάλιστα στη συνέχεια, αντιδράσει και πάλι από τις 1.807 ο Δείκτης προς τις 1.822-25, θα μπορούμε να μιλάμε για μία καλή, κυρίως από τεχνικής πλευράς συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v