Σταθερό το πρώτο βήμα του ΧΑ

Ικανοποιητικά, και χωρίς ακρότητες, κινείται η αγορά την πρώτη ώρα, θέτοντας σταθερότερες βάσεις για την επίτευξη του τελικού στόχου, βοηθούμενη και από την ανάκαμψη των διεθνών αγορών. Προέχει για σήμερα η υπέρβαση των 1.765 μονάδων στο κλείσιμο με τζίρο υψηλότερο του χθεσινού.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς υπερβολές και εξάρσεις στα πρώτα δέκα της λεπτά η συνεδρίαση, θέτει μέσω συγκεκριμένων μετοχών τις βάσεις για υψηλότερα. Το διεθνές περιβάλλον βοηθά, οι πρώτες αγορές σε Εθνική, ΟΤΕ, Eurobank, Alpha ισχυροποιούν την τάση στον FTSE 20 και η περιφέρεια, όπως συνηθίζεται ακολουθεί.

Υπάρχει διάθεση και αυτό είναι εμφανές. Τόσο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, όσο και στα μεσαιο-μικρά. Ενδεικτική των διαθέσεων, η συνολικότερα θετική αντίδραση όλων των κλαδικών δεικτών με τον τραπεζικό να ενισχύεται προς τις 2.710 μονάδες (+1,9%) και τις συνολικής απόδοσης Παράλληλης κατά 1,5%.

Ενθαρρυντική, τεχνικά, ένδειξη, η προσέγγιση και οριακή υπέρβαση των 1.765 μονάδων για τον Δείκτη, που φυσιολογικά υποχώρησε (11.45 π.μ.) χαμηλότερα των 1.760 μονάδων για να αντιδράσει και πάλι δημιουργώντας ”διπλή κορυφή”.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα και στους τέσσερις βασικούς τραπεζικούς τίτλους με σημαντικά ποσοστά μεταβολής, την ΕΤΒΑ να ενισχύει περαιτέρω τη θέση της και τον ΟΤΕ να κατοχυρώνει τα 11,3 ευρώ. Προς τα 5,5 ευρώ η μετοχή της Ιντρακόμ, αντίδρασης συνέχεια για Τιτάνα, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΤΕΧ, ενώ σε κερδισμένη του διημέρου αναδεικνύεται η Coca Cola 3E.

Το μόνο στοιχείο που χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση είναι οι συναλλαγές, καθώς τα 20 εκατ. ευρώ της πρώτης ώρας θα ξεπεράσουν –αναλογικά- οριακά τον χθεσινό τζίρο των 80 εκατ. ευρώ. Και αυτό που επισημαίνεται είναι ότι σήμερα χρειαζόμαστε αντίδραση ει δυνατόν υψηλότερα των 1.765 μονάδων και με συναλλαγές τουλάχιστον 85 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v