Ας αναλάβουν και τη Σοφοκλέους!

Τις τελευταίες ημέρες οι υποψήφιοι δήμαρχοι, νομάρχες και υπερνομάρχες μας βομβαρδίζουν από τις μικρές μας οθόνες με πλήθος υποσχέσεων. Από απλά και καθημερινά πράγματα που απασχολούν μία πόλη μέχρι θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ένας εκ των υποψηφίων δημάρχων Αθηνών μας υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα δημιουργήσει πίστα φόρμουλα 1 στα… παράλια της Αττικής! Αν όμως έχουν πράγματι τόση πολύ διάθεση να αποδειχτούν πολυπράγμονες, υπάρχει και η πίστα της Σοφοκλέους!

Ας αναλάβουν και τη Σοφοκλέους!
Τις τελευταίες ημέρες οι υποψήφιοι δήμαρχοι, νομάρχες και υπερνομάρχες μας βομβαρδίζουν από τις μικρές μας οθόνες με πλήθος υποσχέσεων. Από απλά και καθημερινά πράγματα που απασχολούν μία πόλη μέχρι θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ένας εκ των υποψηφίων δημάρχων Αθηνών μας υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα δημιουργήσει πίστα φόρμουλα 1 στα… παράλια της Αττικής!

Τέλος πάντως, καλά να είναι οι άνθρωποι και να υπόσχονται. Αν όμως έχουν πράγματι τόση πολύ διάθεση να αποδειχτούν πολυπράγμονες, υπάρχει και η πίστα της Σοφοκλέους! Ας αναλάβουν κι αυτό το θέμα, από τη στιγμή που έχουν αποφασίσει να καταπιαστούν στη μελλοντική τους θητεία με τόσα και τόσα άλλα. Στο κάτω – κάτω της γραφής κι εκείνοι που ήδη ασχολούνται δεν έχουν φέρει μέχρι σήμερα τα καλύτερα των αποτελεσμάτων…

Η Σοφοκλέους στερείται αυτή την στιγμή πάσης φύσης ηγεσία. Ποίος μπορεί να υποστηρίξει ότι υπάρχει μία αξιόπιστη φωνή, ικανή να ”ακουστεί” σε δύσκολες ημέρες; Ποιος παράγοντας, επιχειρηματίας ή χρηματιστής θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ηγέτης; Δυστυχώς, ο κόσμος έχει γυρίσει μαζικά την πλάτη του σε όλους. Δεν θέλει να ακούει δηλώσεις. Δεν τον πείθει κανένας.

Η Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν τυγχάνει καλής φήμης. Ούτε εμπνέει εμπιστοσύνη στους Έλληνες και ξένους επενδυτές. Χρειάζεται, λοιπόν, πολύ δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση και κυρίως ανθρώπους ικανούς να την φέρουν σε πέρας.

Οι αγορές είναι πρωτίστως θέμα ψυχολογίας. Κι η καλή ψυχολογία δεν είναι κάτι που βρίσκει κανείς στον δρόμο. Είναι αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας. Τι έχει γίνει άραγε προς αυτή την κατεύθυνση, πέρα από την επανάληψη της γνωστής επωδού, ότι για όλα τα δεινά μας ευθύνεται η πορεία των διεθνών αγορών; Πού είναι εκείνοι που μπορούν αποδεδειγμένα να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης σε αυτή την δύσκολη περίοδο;

Όσο για τους επιχειρηματίες; Αν περιμένουν να ξανάρθει το 1999 για να ξαναβγούν στα μπαλκόνια και να μαζέψουν ρευστότητα, είναι εκτός πραγματικότητας. Οι μέτοχοί τους και οι επενδυτές τους χρειάζονται στα δύσκολα και όχι μόνο στα εύκολα. Ήδη προσπεράσαμε το 1999 και βρισκόμαστε σε επίπεδα τιμών στο 1997. Αν συνεχίσουμε έτσι, μπορεί να φτάσουμε και πιο πίσω και να έχουμε κάνει έτσι πραγματικότητα το όνειρο της μηχανής του χρόνου. Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Θανάσης Μαυρίδης


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v