Επίπονες οι προσπάθειες, αλλά…

Θα χρειαστούν σημαντικές δυνάμεις για να ανασχεθεί η απαξιωτική πτωτική τάση στη Σοφοκλέους. Μπροστά σήμερα βγαίνει η Εθνική, καθώς ολοκληρώθηκε χθες η ρευστοποίηση ξένου θεσμικού πακέτου και όσων επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν, υποτιμητικά, την συγκεκριμένη εντολή πώλησης, την οποία... γνώριζαν αρκετοί!

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αν μη τι άλλο προσπάθεια έγινε, και τουλάχιστον για μισή ώρα μέσω κυρίως τραπεζικών μετοχών δόθηκε μια ασθενής ώθηση στον Δείκτη. Με συναλλαγές όμως 35.238 τεμαχίων, η μετοχή της Εθνικής ”γύρισε” χάνοντας όλα τα αρχικά της κέρδη (1,7%) υποχωρώντας προς τα 13,3 ευρώ.

Το σίγουρο είναι ότι η μάχη σήμερα, θα δοθεί κυρίως μέσω της Εθνικής, που υπέφερε χθες και λόγω της ρευστοποίησης θέσεων ξένου θεσμικού, αλλά και της εκμετάλλευσης που βραχυπρόθεσμα έγινε, από ”παίκτες” της αγοράς, οι οποίοι προφανώς γνώριζαν την εν λόγω εντολή.

Χαμηλές οι συναλλαγές, περιορισμένη η προσφορά σε Εμπορική, Alpha, Eurobank με τους ”αγοραστές” να εμφανίζονται αποφασισμένοι να απορροφήσουν την προσφορά. Υπάρχει όμως μεγάλο αδιάθετο προσφερθέντων τίτλων στην ΕΤΕΣΕΠ, που φαίνεται ότι μέχρι στιγμής λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγων.

Στα 15,6 ευρώ η τιμή της Εμπορικής επιχειρείται να σταθεροποιηθεί, στα 10,8 η Alpha, και στα 10,9 η Eurobank. Ενδιαφέρον, λόγω συναλλαγών παρουσιάζει τις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της ΕΤΒΑ.

Θετική ένδειξη αποτελεί η σταθερότητα της μετοχής του ΟΠΑΠ, οι διαθέσεις αντίδρασης του Τιτάνα, το συν της Ιντρακόμ και η σταθερότητα της Coca Cola. Η τάση, όμως δυστυχώς, παραμένει πτωτική, καθώς στις 11.45 που ο DAX κέρδιζε 1,2%, διευρύνονταν οι απώλειες του Δείκτη στο 0,31%, με νέα υποχώρηση προς τις 1.720 μονάδες. Θα δοθεί μάχη, αυτό είναι σίγουρο, σήμερα, μέχρι τέλους, καθώς διακυβεύονται αρκετά.

Από πλευράς επενδυτικών σχημάτων, θετικό το μέχρι στιγμής ντεμπούτο της Lantec με την Informatics να ακολουθεί στο +11,8% και τους Θρακιώτες της Εβροφάρμα, να ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι. Θετική η αρχική αντίδραση του Βάρδα, του Κανάκη, του Νάκα, αλλά και των Elbisco, Altius, Ηλέκτρα, και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Αν μη τι άλλο, η σταθεροποίηση της Εθνικής στα 13,3 – 13,6 ευρώ θα μπορούσε να προσφέρει ανάσες στο μεσαιο-μικρό κομμάτι της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v