Πάνω ο ΟΤΕ, κάτω η αγορά!

Εξωγενείς παράγοντες (Φρανκφούρτη), υποχρεώνουν τους εγχώριους επενδυτές να αναθεωρήσουν τη στάση τους, με αποτέλεσμα η αγορά να απολέσει τα αρχικά κέρδη. Διατηρείται το ενδιαφέρον για ΟΤΕ, ενδιαφέρουσα η συμπεριφορά της ΔΕΗ, στο 1/5 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές. Μικρό discount 15-17 μονάδων για τις δύο σειρές του ΣΜΕ στον FT20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εξωγενείς παράγοντες, βλέπε Φρανκφούρτη, υποχρεώνουν σε αναθεώρηση στάσης τους εγχώριους επενδυτές. Ήδη μετά τις 14:15, τα συμβόλαια επί του FTS 20 διαμορφώθηκαν σταδιακά σε επίπεδα χαμηλότερα μέχρι και 17 μονάδες για την τρέχουσα σειρά και 17 μονάδες για τα SME Νοεμβρίου.

Με συναλλαγές περίπου 45 εκατ. ευρώ, στην αγορά μετοχών, περίπου 25-27 εκατ. ευρώ να διακινούνται στα παράγωγα, οδηγούμεθα σε μια μάλλον σταθεροποιητική συνεδρίαση.

Περιμένοντας βέβαια την κίνηση της Νέας Υόρκης, οι ευρωπαϊκές αγορές, δεν φαίνεται να έχουν την παραμικρή διάθεση να αντιδράσουν, να κινηθούν αυτόνομα.

Γύρω στις 14:45, ο δείκτης υποχώρησε προς τις 1746,04 μονάδες ”μηδενίζοντας” τα όποια μέχρι εκείνη τη στιγμή ενδοσυνεδριακά οφέλη. Συντηρείται η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, κρατώντας και τον FTS20 στη μέγιστη δυνατή τιμή, αν και το αρνητικό ”γύρισμα” στις 14:16, ”έγειρε” λίγο την πλάστιγγα υπέρ των ”πολιτών”.

Εκτιμάται ως σχεδόν βέβαιο, πως στην περίπτωση που οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούσαν αξιοπρεπέστερα θα είχαμε μια κίνηση του δείκτη υψηλότερη των 1.765 μονάδων. Με τη μετοχή του ΟΤΕ οριακά έστω υψηλότερα των 11 ευρώ, τη ΔΕΗ να σημειώνει κέρδη, θα μπορούσε να προσφέρει μια ”ανάσα” σήμερα η Σοφοκλέους.

Σημ: Στα υπέρ της αγοράς, η αποσαφήνισε των προθέσεων από την πλευρά της ΔΕΗ, που επισήμως και αρμοδίως πλέον, δεσμεύεται για την επόμενη μετοχοποίηση της Επιχείρησης.

Θα πρέπει για τον λόγο αυτό να καταμετρήσουμε στα θετικά της διοικήσεως, την άμεσή της αντίδραση, που βάζει τέρμα σε μια επικίνδυνη φημολογία και επιβεβαιώνει την εμμονή του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσει στην επόμενη διάθεση μετοχών της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v