Με τη βοήθεια της... σαλάτας αντιδρά η αγορά

Μέσω… του πληθωρισμού, που ανακοινώθηκε αμετάβλητος στο 3,5%, επιχειρείται να αναστραφεί η τάση στη Σοφοκλέους, καθώς έχει εξασφαλιστεί η συνδρομή δύο ισχυρότατων χρηματιστηριακών παραγόντων (από τους μονίμως πωλητές), και με εργαλείο μόχλευσης κυρίως τον ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η πατάτα και η ντομάτα, δηλ. ο πληθωρισμός, που ανακοινώθηκε στο 3,5% για το Σεπτέμβριο (αμετάβλητος), ίσως αποτελέσουν στις 13.00, το έναυσμα της βραχυπρόθεσμης αντίδρασης που μεθοδικά προετοιμάζεται από χθες το απόγευμα.

Εάν μάλιστα συνεκτιμηθεί η αλλαγή στάσης, έστω και βραχυπρόθεσμα, δύο από την ομάδα των πέντε ισχυρών επενδυτών, μονίμων ”πωλητών”, ενδέχεται να ακολουθήσει την θετική αντίδραση των ξένων και η ελληνική αγορά.

Κυρίως μέσω του ΟΤΕ, από την αρχή της συνεδρίασης επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα ανοδικό περιθώριο στον FTSE 20, της τάξεως του 1% - 1,3%. Με τη συνδρομή και της Alpha, το premium αυτό μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω προς το 2%, εάν στη συνέχεια κλείσουν και οι τελευταίες ανοιχτές θέσεις, στη μετοχή της Εθνικής, κυρίως όμως της Eurobank. Προσβλέπουμε σε περαιτέρω ενδυνάμωση της βραχυπρόθεσμης τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v