Ραντεβού με την... ιστορία τους δίνουν οι αγορές!

Στα βήματα των διεθνών αγορών βαδίζει η Σοφοκλέους, οι οποίες, λες και βιάζονται να προσεγγίζουν τα ”χαμηλά” τους, να βρουν τις ”στηρίξεις” τους και να λυτρωθούν. Βραχυπρόθεσμα η τάση θα διαμορφωθεί αποκλειστικά από τη Ν. Υόρκη και με βάση τα όσα θα προδιαγράψει ο Αμερικανός πρόεδρος σήμερα το βράδυ για τις εξελίξεις γύρω από το Ιράκ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ξεκάθαρα πτωτική η τάση απ’ άκρου εις άκρον των διεθνών αγορών. Αναμένουν και προσβλέπουν στο περιεχόμενο των σημερινών δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, καθώς εκτιμούν ότι ένα γενικό χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις των ΗΠΑ, θα διαφανεί σήμερα.

Η αίσθηση όμως που κερδίζει σταδιακά έδαφος, αφορά την ”λυτρωτική” επιταχυνόμενη πτώση των αγορών που θα τις φέρει κοντά σε στηρίξεις 10-12ετίας, διαμορφώνοντας την… επόμενη ημέρα.

Στη Σοφοκλέους, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην αγορά Παράγωγων, την ΕΤΕΣΕΠ, τις ένθεν και εκείθεν κατηγορίες, ως πρώτο βήμα μπορεί να θεωρηθεί η αύξηση του κόστους σορταρίσματος. Για παράδειγμα, το ότι το επιτόκιο δανεισμού την περίπτωση της Εθνικής, έφτασε μέχρι και το 5,2%, από 2,7% την Παρασκευή, επιβεβαιώνει την πεποίθηση ότι επιχειρείται να ακριβύνει ο δανεισμός.

Αναμφίβολα, σωστή κίνηση, που λόγω των χαμηλών επιπέδων της αγοράς, μπορεί να καταστήσει ακόμη πιο ακριβό και επικίνδυνο το σορτάρισμα για τους μη γνωρίζοντες και επαΐοντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v