Θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν;

Εξαρχής είχε τονιστεί -και έγκαιρα είχαν προειδοποιηθεί οι υποτιμητές- πως η σημερινή συνεδρίαση θα ήταν μια δύσκολη γι’ αυτούς μάχη. Ηδη η Σοφοκλέους μετά την παρέμβαση Χριστοδουλάκη και με όχημα τις τηλεπικοινωνίες και τις τράπεζες δείχνει να αντιδρά, χωρίς, βεβαίως, αυτό να αναιρεί την πτωτική τάση της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ρηξικέλευθη, έστω και με μικρή καθυστέρηση η δήλωση του αρμόδιου υπουργού. Σαφώς, και η αγορά στα τρέχοντα επίπεδα όχι μόνο αδικεί την οικονομία αλλά μπορεί να αποτελέσει δυναμίτιδα στα ίδια της τα θεμέλια.

Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κρίνεται πως κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ασφαλώς και με τη δαιμονοποίηση του σορταρίσματος δεν εξυγιαίνεται η αγορά, καθώς η διαδικασία είναι καθ’ όλα νόμιμη. Πλην όμως πρέπει να διερευνηθεί εάν και κατά πόσον έχουν τηρηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες αυτές τις ημέρες.

Εξαρχής είχε τονιστεί και έγκαιρα είχαν προειδοποιηθεί οι υποτιμητές, πως η σημερινή συνεδρίαση θα ήταν μια δύσκολη γι’ αυτούς μάχη. Θα σπεύσουν να κλείσουν οι τελευταίοι, με ζημιές τις short θέσεις τους, καθώς με αιχμή συγκεκριμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, επιχειρείται ένα call back τίτλων που δεν μπορούν να καλυφθούν με αγορές στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Θα ανέβει και άλλο ο πήχης υψηλότερα των 1.802 μονάδων ο Δείκτης, προκειμένου να αγοράσουν τις μετοχές που δεν κατέχουν, ώστε να καλύψουν τις θέσεις τους. Επιμένουμε ότι απαιτείται μέχρι τέλους αυξημένη προσοχή και εγρήγορση, ειδικότερα το τελευταίο ημίωρο και προς το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Να ξεκαθαριστεί όμως εξίσου έγκαιρα πως η σημερινή νίκη στα σημεία, των ”αγοραστών” δεν αναιρεί την ούτως ή άλλως πτωτική τάση της αγοράς και δεν πρόκειται να αποθαρρύνει επί μακρόν τους ”πωλητές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v