Ως εδώ και μη παρέκει!

Η προειδοποίηση, ως εδώ, των επενδυτών δεν απευθύνεται τόσο στους ισχυρούς της αγοράς που μπορούν με κόστος 16% να την υποτιμούν, όσο στις εποπτικές αρχές. Τους άρχοντες της Σοφοκλέους που παραμένουν αμήχανοι θεατές του κερδοσκοπικού οργίου...

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ως εδώ και μη παρέκει. Προειδοποίηση που εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού κομματιού της αγοράς και δεν απευθύνεται τόσο προς εκείνους τους λίγους ισχυρούς που με κόστος 16% μπορούν να υποτιμούν συνεχώς την αγορά, όσο προς τις εποπτικές αρχές.

Αμήχανοι θεατές του κερδοσκοπικού οργίου, αδύναμοι να αρθρώσουν την παραμικρή ουσιαστική εκτίμηση και το χειρότερο… χαμηλότεροι των περιστάσεων να προστατεύσουν όχι τόσο τους επενδυτές, όσο την ίδια την αγορά μετοχών. Και αλλού σορτάρονται οι αγορές, οι μετοχές, τα Συμβόλαια αλλά δεν επιδεικνύεται ούτε τόσο μεγάλη ανοχή, ούτε υπάρχει ανάλογο θεσμικό πλαίσιο για το οποίο κόπτονται οι άρχοντες της Σοφοκλέους.

Και στη Ν. Υόρκη, όπως και στο Λονδίνο γίνονται πράξεις πώλησης επί Συμβολαίων και μετοχών, μόνο που το κόστος (φορολογικό, προμήθειες, margin) το θεσμικό πλαίσιο και τα αντασφαλιστικά υπόλοιπα εργαλεία, ελάχιστη σχέση έχουν με αυτά που… ευαγγελίζονται για τη Σοφοκλέους οι κρατούντες.

Τουλάχιστον με την έκταση που έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες το θέμα του δανεισμού μετοχών από την ΕΤΕΣΕΠ –και την λεπτομερή παρακολούθηση που από το euro2day γίνεται εδώ και πέντε συνεδριάσεις- ενδέχεται να επιδράσει ανασταλτικά, έστω και πρόσκαιρα, για όλους αυτούς που το τελευταίο διήμερο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v