Τάσεις... νοικοκυρέματος στη Σοφοκλέους

Δυνατότητα... νοικοκυρέματος δίνει στη Σοφοκλέους η ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών, που με τη σειρά της οφείλεται στα θετικά μηνύματα των Futures για το άνοιγμα της Wall, με αποτέλεσμα τόσο ο ΟΤΕ όσο και άλλες δεικτοβαρείς μετοχές να κινούνται με θετικό πρόσημο. Ισχυρές οι πιέσεις στην Εμπορική, αλλά και στις τράπεζες (-1,14), ενώ ισορροπεί η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε αντίδραση της Νέας Υόρκης προσβλέπουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ειδικότερα η Φραγκφούρτη και σε αυτήν την προοπτική επενδύει και η Σοφοκλέους.

Για μια ακόμη, δεύτερη συνεχόμενη φορά, απορροφήθηκε η προσφορά και οι πωλητές για την μετοχή του ΟΤΕ στα χαμηλά τετραετίας, με ευεργετικά αποτελέσματα για τον FTSE20 και τον Δείκτη.

Ακολούθησε η τελευταία ευαίσθητη σε αυτές τις διακυμάνσεις Alpha, συνδράμοντας στην προσπάθεια αναστροφής του FTSE20 προς τις 930 μονάδες. Την αντίδραση του ΟΤΕ ακολουθεί προς τα 5,95 ευρώ και η μετοχή της Intracom, ενώ για μια ακόμη συνεδρίαση θετικά ανταποκρίνεται και ο Τιτάν.

Εάν και τα επόμενα μηνύματα από την αγορά της Νέας Υόρκης συνηγορούν υπέρ μιας αντίδρασης τότε η τάση μπορεί να ενδυναμωθεί περαιτέρω. Το ενθαρρυντικό είναι ότι για πολλοστή φορά, η αφορμή δεν περνά απαρατήρητη και ανεκμετάλλευτη από εκείνους που δραστηριοποιούνταν στην μεσαία – χαμηλή κεφαλαιοποίηση.

Σαφώς βελτιωμένη εικόνα για εκείνες τις μετοχές που με αυξημένες συναλλαγές αντιδρούν θετικά, καθώς προσεγγίζουν τις 150. Με την προϋπόθεση ότι θα είναι εφικτή, σήμερα, μια αντίδραση στη Νέα Υόρκη, θα πρέπει προς το κλείσιμο να περιμένουμε και ενίσχυση των συναλλαγών και βελτίωση του κλίματος.

Στην περίπτωσή μας πάντως ενθαρρυντικό είναι πως αποφεύγεται – τουλάχιστον για σήμερα - το κλείσιμο του Δείκτη χαμηλότερα των 1.806 μονάδων και το ότι κινείται σταθερά υψηλότερα των 1.825 μονάδων μετά τις 14.00.

Δίνεται μάχη με επίκεντρο την μετοχή του ΟΤΕ και δευτερευόντως της Εθνικής και Alpha, να κρατηθεί ο δείκτης υψηλότερα των 1.825 μονάδων. Ενεργότερη και πάλι η παρουσία των... κάθε λογής επενδυτικών σχημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v