Πληγή ο FTSE 20 στο ΧΑΑ

Δυνατότητα... νοικοκυρέματος στη Σοφοκλέους δίνει η ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών με αποτέλεσμα τόσο ο ΟΤΕ όσο και άλλες δεικτοβαρείς μετοχές να κινούνται με θετικό πρόσημο. Παραμένουν οι πιέσεις στην Εμπορική, η μετοχή της οποίας υποχωρεί στα 17,8 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην δικαιολογημένη αδυναμία του ΟΤΕ (παρά το οριακό ανοδικό ξέσπασμα στα 11,48 ευρώ) έχει προστεθεί και η για τεχνικούς λόγους αρνητική συμπεριφορά της Εμπορικής, με ό,τι αυτό μέχρι στιγμής συνεπάγεται για την αγορά.

Βέβαια, προσπάθειες να ”κρατηθεί” ο Δείκτης καταβάλλονται, παρά την υποχώρηση του FTSE 20 (1,2%) σε χαμηλότερα επίπεδα. Η προσφορά σήμερα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (περίπου 30 εκατ. ευρώ) στις 13.30, που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι κάτι... περιμένει η αγορά.

Το άσχημο και λόγω Εμπορικής, κλίμα για τις τράπεζες επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση και των Alpha, Εθνικής, αλλά και μετοχών – θεσμικών επιλογών.

Δεν είναι τυχαίο ότι για μία ακόμη συνεδρίαση, καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια να κρατηθούν τα 14 ευρώ για τη ΔΕΗ, με κόστος είναι αλήθεια σήμερα, ενώ ανάλογη προσπάθεια επιχειρείται για τον τίτλο του ΟΠΑΠ.

Η μετοχή της Εθνικής, με οριακή διακύμανση, επιχειρείται να αντισταθμίσει όσο αυτό είναι δυνατόν, την προσφορά που αφειδώς εμφανίζεται στην Εμπορική. Χαμηλότερα και των 18 ευρώ, πλέον, η τιμή της μετοχής, αναζητεί σημείο στήριξης σε πρώτη φάση πέριξ των 17,5 ευρώ.

Από τη μεσαία – μικρή κεφαλαιοποίηση, παραμένουν επιφυλακτικοί περιορίζοντας τις κινήσεις τους, τα επενδυτικά σχήματα και περιορίζοντάς τες μόνο σε εκείνες τις μετοχές που η προσφορά – ζήτηση είναι σε μεγάλο βαθμό, από αυτούς ελεγχόμενη.

Αφ’ ης στιγμής, δεν κατέστη δυνατή η στήριξη της αγοράς από τα επίπεδα των 1.825 μονάδων, αποκτά εύλογο ενδιαφέρον το ενδεχόμενο καταγραφής τιμής χαμηλότερης των προηγούμενων, τόσο των 1.806 μονάδων (κλείσιμο) όσο και του χθεσινού ενδοσυνεδριακού χαμηλού στις 1.800 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v