Αδυνατεί ο Δείκτης, προσπαθούν οι μετοχές

Πέρα από κάποιες μεμονωμένες κινήσεις επενδυτικών σχημάτων, της αντίδρασης μετοχών του Ομίλου Αλλαμανή , μετά την χθεσινή μεγάλη υποχώρηση, και επιμέρους αγορές σε blue chip, η αγορά αγωνίζεται να ”κρατήσει” την περιοχή των 1.825 μονάδων. Χρειάζεται καλύτερη εικόνα για τη συνέχεια ο Δείκτης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η Σοφοκλέους, καθώς σε επίπεδο Δείκτη η διακύμανση παραμένει οριακή και χωρίς εμφανή περιθώρια αντίδρασης. Οριακά ενισχύεται κατά 0,15% ο FTSE 20 , κυρίως λόγω της Alpha, Εθνικής, Βιοχάλκο και λιγότερο λόγω των ΟΤΕ, Eurobank, ΕΛΠΕ και ΕΥΔΑΠ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζει ο Ηρακλής (με ελάχιστη εμπορευσιμότητα όμως), Εγνατία, Δέλτα Συμμετοχών, Folli – Follie και Άβαξ. Ουσιαστικότερη από πλευράς εμπορευσιμότητας είναι η αντίδραση της μετοχής από πλευράς της AA Holdings και της Altec.

Και εάν σε επίπεδο Δείκτη η αγορά δεν δείχνει ιδιαίτερες διαθέσεις είναι σαφώς καλύτερη η εικόνα στην κατηγορία των μεσαιομικρών, όπου είναι εμφανής η επαναδραστηριοποίηση ορισμένων επενδυτικών σχημάτων. Με συναλλαγές προς τα 2,4 ευρώ και πάλι η μετοχή της Εβροφάρμα, με αυξημένη εμπορευσιμότητα οι ΓΕΒΚΑ, Κεπενός, Μαθιός, Βαρβαρέσος, ΚΡΕΚΑ, Νάουσα, ενώ προς τα 5 ευρώ αντιδρά η μετοχή του ΟΛΘ.

Η μετοχή της ΔΕΗ, οριακά στην τιμή των 14 ευρώ, κρίσιμο σημείο για την επόμενή της μετοχοποίηση, του δε ΟΠΑΠ προς τα 9,80 ευρώ με οριακά κέρδη αλλά χαμηλή εμπορευσιμότητα.

Για την επόμενη ώρα θα επιμείνουμε, πέραν της αντίδρασης που καταγράφεται σε επίπεδο αρκετών μετοχών, να σημειωθεί παράλληλα, σταθεροποίηση και σε επίπεδο Δείκτη. Με ελάχιστες συναλλαγές άλλωστε η πρώτη ώρα, επιβεβαιώνει την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, αλλά και τη διάθεση να εξευρεθεί σημείο ισορροπίας αυτή την ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο. Προς το τέλος της συνεδρίασης θα φανεί αν μπορεί να σηματοδοτήσει και συντηρήσει μιας βραχυπρόθεσμης έντασης αντίδραση η Wall, αρχής γενόμενης από σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v