Σε ρυθμούς... DAX η Σοφοκλέους!

Διευρύνονται οι απώλειες για τη Σοφοκλέους, καθώς μόνον 7 μετοχές διατηρούν θετικό πρόσημο έναντι 301 με αρνητικό. Σημαντικές απώλειες για Alpha, ΟΤΕ, Panafon και Intracom, που παρασύρουν χαμηλότερα και των 1.825 μονάδων τον Δείκτη.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διευρύνονται οι απώλειες για τη μετοχή της Alpha, υποχωρεί πλέον χαμηλότερα των 6 ευρώ η Ιντρακόμ, ”παλεύει” τα 11,2 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται η ενδοσυνεδριακή ”στήριξη” των 1.825 μονάδων.

Σημαντικές όμως οι απώλειες και σε άλλες μετοχές του FTSE 20, με χαρακτηριστική την περίπτωση των Βιοχάλκο, Πειραιώς, Cosmote, Vodafone, ενώ προς τα 14,1 ευρώ ενδέχεται να πιεστεί η Coca Cola.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ στα 9,68 ευρώ, σταθερά στα 14 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ μετά τις 12.30, εμφανίζει πρόβλημα προς τα 15,1 ευρώ η μετοχή της Intralot (όμως με μόλις 1.200 κομμάτια). Κάτι λιγότερες από 10 μετοχές σώζουν την ”τιμή των όπλων”, αποκλειστικά και μόνο εταιριών όπου η προσφορά και η ζήτηση ελέγχεται σε... μέγιστο βαθμό.

Ισως είναι η... καταλληλότερη περίοδος για να προχωρήσουν οι αρμόδιοι τον θεσμό των εταιρικών ομολόγων και να αναλάβουμε όλοι εμείς τα χρέη των εισηγμένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v