Θα δει και πάλι τις 1.900 η αγορά;

Θετικό κλίμα επικρατεί στην αγορά μετά και την αποσαφήνιση των προθέσεων της διοίκησης του ΟΤΕ για την επένδυση στη Ρουμανία. Εάν μάλιστα βελτιωθεί κάπως το κλίμα και στη Φρανκφούρτη, κερδισμένοι της ημέρας θα είναι κυρίως όσοι έχουν αγοράσει συμβόλαια του 20άρη προς τις 959 – 962 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αποσαφήνιση των προθέσεων από την πλευρά της διοίκησης του ΟΤΕ σε ό,τι αφορά στο ενδιαφέρον της για την επένδυση στη Ρουμανία, ήταν η καταλυτικής σημασίας εξέλιξη που άλλαξε το κλίμα στην αγορά.

Το ότι μέχρι στιγμής η μετοχή του Οργανισμού συμπαρασύρει σε άνοδο μετοχές όπως οι Ιντρακόμ, Cosmote, Vodafone (που δεν χάνει συνολικά το μέρισμά της), δείχνει να προεξοφλεί θετικές εξελίξεις στη Ρουμανία.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο λοιπόν μετά τα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης, με την Alpha να συμπληρώνει τον θετικό τόνο, καθώς η μετοχή ακολουθεί την προηγούμενη διαδρομή από τα 12 – 14,5 ευρώ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γυρίσουν σε αγοραστές και πάλι τα Συμβόλαιά τους ορισμένοι μεγάλοι Παραγωγάδες, προβλέποντας τώρα πλέον σε προσέγγιση των 1.905 μονάδων για τον Δείκτη και των 962 για τον FTSE 20.

Εάν μάλιστα βελτιωθεί κάπως το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης, κυρίως στη Φρανκφούρτη, δεν θα πρέπει να αποκλείεται ενεργότερη συμμετοχή παικτών στην αγορά. Ήδη οι συναλλαγές είναι πολλές για συνεδρίαση που έχει ξεκινήσει οριακά θετικά, με υποχώρηση στη συνέχεια και ”γύρισμα” από τα χαμηλά με αγοραστές σε μετοχές εταιριών όπως ΟΤΕ, Alpha, Ιντρακόμ, Vodafone, Coca Cola, Εμπορική.

Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς ο συντελεστής Βήτα είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν του Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v