”Φορτσάρει” από τα χαμηλά η Σοφοκλέους

Η αγορά, έχοντας κατοχυρώσει το εύρος των 1850-1860 μονάδων, επιχειρεί κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα με μοχλό τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες. Στο 1/3 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές, ενώ θεωρείται ως ιδανικό το κλείσιμο πάνω από τις 1.860 μονάδες με συναλλαγές στα 85 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έχοντας κατοχυρώσει μέχρι τις 15.00 το εύρος 1850- 1860 μονάδων, επιχειρείται να κινηθεί υψηλότερα ο δείκτης, καθώς το κλίμα έστω και πρόσκαιρα, εμφανίζεται συγκριτικά βελτιωμένο.

”Ξαναπιάνει” τα 16 ευρώ η τιμή για την μετοχή της Εθνικής, ”ανασαίνει” συνολικότερα ο κλάδος, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώνεται και στην μετοχή της Alpha. Έστω και βραχυπρόθεσμη βελτίωση του κλίματος, που με την συνδρομή του ΟΤΕ (+2,5%) καθιστά περισσότερο θαρραλέους τους βραχυπρόθεσμους παίκτες, οι οποίοι εντείνουν τις προσπάθειες τους.

Ενεργή και πάλι η δυναμική στην μετοχή του ΟΛΘ με λίγες όμως ακόμη συναλλαγές, περίπου 60.000 τεμάχια η εμπορευσιμότητα του Τιτάνα σε ανοδική συνεδρίαση και συνολικό τζίρο στα περίπου 72 εκατ. ευρώ, περίπου σαράντα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι την συγκυρία εκμεταλλεύονται και οι σταθερά τον τελευταίο καιρό ανοδικές μετοχές, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον Άκτωρα, Δαριγκ κ.α.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία η συντήρηση σε υψηλά επίπεδα, της κεφαλαιοποίησης των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, κάτι που διευκολύνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς ενόψει μετοχοποίησης.

Στα συν της συνεδρίασης η ευόδωση, με χαμηλό βαθμό δυσκολίας, των προσπαθειών όσων επιχειρούν την... αντίδραση, για παράδειγμα της Connection ή της CPI, Ευροσυμβούλων, Hitech, Ικτίνος κ.α.

Ζητούμενο το ”ιδανικό κλείσιμο” για σήμερα του δείκτη στο εύρος 1.860 – 1.866 με συναλλαγές περίπου 85 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v