Διακύμανση ηπίων τόνων με κέρδη στην περιφέρεια

Δικαιολογημένα επιφυλακτική παραμένει η πλειονότητα των ενεργών παικτών στη Σοφοκλέους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται προσπάθειες να εκμεταλλευτούν πρόσκαιρα τη συγκυρία. Στο προσκήνιο και τα εντός παιδιάς επενδυτικά σχήματα, ενώ ενδιαφέρον εξακολουθεί να παρουσιάζει το ”στοίχημα” στην περιοχή των 19 ευρώ για την Εμπορική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ 1.850 – 1.860 μονάδων ”συντηρείται” ο Γενικός Δείκτης καθώς συνεχίζεται η επιφυλακτική επαναπροσέγγιση ορισμένων τίτλων. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αγοραστές στην Εθνική δεν δείχνουν να βιάζονται να επαναφέρουν την τιμή της έστω και οριακά υψηλότερα των 16 ευρώ.

Αντίθετα, το ενδιαφέρον είναι εντονότερο στην περίπτωση της Alpha, αναμενόμενη κίνηση άλλωστε, που παραπέμπει σε προηγούμενη ανάλογη κίνηση του προέδρου του Ομίλου. Αναφερόμαστε βεβαίως στην προ περίπου τριών μηνών δημοσιοποίηση της πρόθεσης του προέδρου της Alpha να προχωρήσει σταδιακά σε αγορά μισού εκατομμυρίου μετοχών της τράπεζας. Απόφαση που είχε εξασφαλίσει απόδοση εύρους 2,5 – 3 ευρώ.

Παραμένει ενεργό το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές από το χώρο των τηλεπικοινωνιών (Vodafone, OTE, Cosmote), ενώ οι συναλλαγές των περίπου 40 εκατ. ευρώ μέχρι τις 13.30 παραπέμπουν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Με τις μέχρι στιγμής συναλλαγές, δηλαδή, φαίνεται ότι θα έχουμε ακόμη μια ανοδική συνεδρίαση, με τζίρο λιγότερο από ότι στην προηγηθείσα υποχώρηση. Στοιχείο αρνητικό, τουλάχιστον από τεχνικής πλευράς.

Το τμήμα όμως εκείνο της αγοράς που και αυτή τη φορά παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι αυτό που ανταποκρίνεται θετικότερα, στις εκλάμψεις των blue chip, με επιθετικότερο συντελεστή Βήτα, κυρίως από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Αν συντηρηθεί το προαναφερθέν εύρος διακύμανσης, και οι συναλλαγές προσεγγίσουν τουλάχιστον το χθεσινό επίπεδο, θα είναι πιθανή η περαιτέρω αντίδραση του Δείκτη και πέραν των 1.865 μονάδων, στην αυριανή συνεδρίαση.

ΣΗΜ: Ενδιαφέρον από τεχνικής πλευράς, παρουσιάζει το ”στοίχημα” που παίζεται γύρω από την στήριξη στη μετοχή της Εμπορικής. Στην τιμή των 19 ευρώ υπάρχει η γνώριμή μας μόνιμη εντολή αγοραστή 100.000 τεμαχίων που ”γεμίζει” όταν εμφανίζονται πωλητές, αλλά αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η κίνηση ”δανειζόμενων” μετοχών της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, χθες δανείστηκαν 53.000 μετοχές της Εμπορικής, σήμερα μέχρι τις 13.30 επιπλέον 15.000, που βγαίνουν σχεδόν αυτόματα ως πωλήσεις στην spot αγορά.

Το εντυπωσιακό αφορά στο διαμορφούμενο επιτόκιο, που σε ετήσια βάση έχει φτάσει πλέον το 5,7%, στοιχείο ενδιαφέρον για όσους συμμετέχουν στο ”στοίχημα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v