Ρευστοποιήσεων συνέχεια, με υψηλό τζίρο

Στη ρότα των έντονων ρευστοποιήσεων με αυξημένο τζίρο (96 εκατ. ευρώ) κινήθηκε και σήμερα το ΧΑΑ μετά την επανεμφάνιση επιθετικών πωλήσεων στον ΟΤΕ (-4%), ενώ μικτές ήταν οι τάσεις στις τράπεζες (-0,77%) με τις Eurobank και Εμπορική να σώζουν τα προσχήματα. Στο απόλυτο limit down με σημαντικό τζίρο οι μετοχές του ομίλου Αλλαμανή, στο 1/10 η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μια ακόμη δύσκολη μέρα για τα διεθνή χρηματιστήρια και βεβαίως για την Σοφοκλέους, καθώς ο δείκτης με σημαντική προσφορά υποχώρησε κατά 1,9% στις 1.818,58 μονάδες.

Προβληματική και σήμερα η συμπεριφορά της μετοχής του ΟΤΕ, δεν επέτρεψε εξαρχής την διαμόρφωση των όποιων θετικών έστω προθέσεων. Απ’ ό,τι φαίνεται η προσφορά στον οργανισμό έχει συνέχεια και βάθος, καθιστώντας προβληματικό τον κλάδο γενικότερα.

Στα αρνητικά της συνεδρίασης οι έντονες, νέες πιέσεις στον ασφαλιστικό κλάδο, το απόλυτο limit down της Alfa Alfa και η εμφάνιση των πρώτων ρωγμών στο... ψηφιδωτό του ΟΠΑΠ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειάζεται πολύ, μα πολύ μεγάλη προσοχή.

Έχουμε αναφέρει ότι η μετοχή λειτουργεί συμπληρωματικά του άλλου θεσμικόχαρτου, της ΔΕΗ, και ενδεχόμενη περαιτέρω πίεση θα μπορούσε να δημιουργήσει παρενέργειες μέχρι και σε αυτή την μετοχοποίηση της Επιχείρησης.

Λίγες οι μετοχές που κινήθηκαν κόντρα στο ρεύμα, μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι: Πολυμέσα, Λαζαρίδης, KEGO, Informatics, Κορδέλλου αλλά Panafon/Vodafone και Αστήρ. Στον αντίποδα, προβληματίζει και τους πλέον καλόπιστους το απόλυτο limit down και των τριών μετοχών του ομίλου Alfa Alfa.

Οι συναλλαγές παρέμειναν σε υψηλά για την τάση επίπεδα (96 εκατ. ευρώ), ενώ από τις μετοχές του FTSE20 βρέθηκαν σήμερα τρεις που κατέγραψαν κάποια μικρά έστω κέρδη. Μεγαλύτερα για την Panafon/Vodafone (4,54 ευρώ), Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank.

Αντίθετα, προβληματίζουν με την συμπεριφορά τους ο Οργανισμός, η Βιοχάλκο (4,78 ευρώ), ενώ στα 19,54 ευρώ υποχωρεί πλέον η τιμή της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Σημαντική η προσφορά και η υποχώρηση για την μετοχή της Alpha Bank, ενώ η Εμπορική έκλεισε αμετάβλητη στα 19,1 ευρώ με 571.771 τεμάχια.

Σημειώνεται ότι πιθανή υποχώρηση της Εμπορικής κάτω από τα 19 ευρώ ακυρώνει την απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών, καθώς το κατώτατο εύρος έχει οριστεί στα 19 ευρώ.

Στο απόλυτο limit down κινήθηκαν οι μετοχές του ομίλου Αλλαμανή. Ειδικότερα η ΕΣΧΑ κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 17,97% (122.890 τεμάχια), η ΑΛΤΕ υποχώρησε κατά 17,65% (1.009.518 τεμάχια), ενώ ανάλογα κινήθηκε και η Alfa Alfa Συμμετοχών, αφού υποχώρησε κατά 17,78% (2.180.978 τεμάχια). Οι συγκεκριμένοι όγκοι είναι 3-5 φορές υψηλότεροι του μέσου ημερήσιου όγκου των τελευταίων 10 ημερών.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν, μεταξύ άλλων, τη συνεδρίαση οι μετοχές: Άκτιβ Επενδυτική, Koρφίλ (κοινές), Microland, Eυρωπαική Πίστη (κοινές), Αθηναϊκές Συμμετοχές, Σελόντα και Seafarm Ionian.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν, μεταξύ άλλων, τη συνεδρίαση οι μετοχές: ΑΛΤΕ, Άκτιβ Επενδυτική, Microland, Σελόντα, Datamedia, PC Systems, Fitco, Λυμπέρης, Intrakom Κατασκευές και Euromedica.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Informatics (καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,12%, στα 5 ευρώ).

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 96 εκατ. ευρώ (54,84% αυξημένη σε σχέση με την συνεδρίαση της Δευτέρας) εκ των οποίων τα 666 χιλ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v