Ο DAX ρυθμιστής και στη Σοφοκλέους

Η νευρικότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και αυτής της εβδομάδας, καθώς τόσο οι μετεκλογικές εξελίξεις στη Γερμανία, όσο και οι κινήσεις των ΗΠΑ στο παρασκήνιο, κρατούν υπό ομηρία τις ξένες αλλά και την ελληνική αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η νευρικότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και αυτής της εβδομάδας, καθώς τόσο οι μετεκλογικές εξελίξεις στη Γερμανία, όσο και οι κινήσεις των ΗΠΑ στο παρασκήνιο, κρατούν υπό ομηρία τις αγορές.

Ανεπηρέαστη δεν μπορεί να μείνει η Σοφοκλέους καθώς από τα τέλη Αυγούστου, ευάλωτο παραμένει το κύριο κομμάτι της αγοράς μας και όχι τόσο η Περιφέρειά του. Οι σημαντικές πιέσεις, που ασκήθηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για αντίδραση διαρκείας του FTSE 20 και των δεικτών μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας καθαρά τεχνικής, βραχυπρόθεσμης αντίδρασης του Δείκτη, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει και σήμερα σταθερή η μετοχή της ΔΕΗ.

Από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, είναι εμφανής η προσπάθεια ορισμένων επενδυτικών σχημάτων, που με νύχια και με δόντια έστω αυτοί σώζουν την… τιμή της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v