Νέα χαμηλά δοκιμάζει η Σοφοκλέους

Η νέα επιδείνωση του κλίματος στις ευρωαγορές, λόγω των τεχνολογικών μετοχών και το αναμενόμενο αρνητικό άνοιγμα της Wall, αναίρεσαν οποιαδήποτε προσπάθεια σταθεροποίησης του Γ.Δ. στην περιοχή των 1890 μονάδων. Εντείνονται οι απώλειες στον ΟΤΕ (11,14 ευρώ), αλλά και στις τράπεζες, ενώ η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώνεται στο 1/5.

Μέχρι στιγμής η κίνηση του FTSE 20 στην αγορά Παραγώγων, και φυσικά η αντίστοιχη κίνηση των υποκείμενων τίτλων στη spot αγορά, παραπέμπουν σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης – συσσώρευσης στην ευρύτερη περιοχή των 1.890 μονάδων, επίπεδο το οποίο έχει αποτελέσει και σήμερα ζώνη στήριξης, παρά το gap-opening.

Εν τούτοις, η μικρή κεφαλαιοποίηση είναι αυτή που μέχρι στιγμής οδηγεί την όποια απόπειρα αντίδρασης, αφού υπάρχουν 22 τίτλοι που καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 5%, ενώ και η αναλογία ανοδικών / πτωτικών μετοχών, εμφανίζει τάσεις εξισορρόπησης, καθώς πλέον φαίνεται ότι συγκεκριμένοι τίτλοι που τυγχάνουν της ”προσοχής” περιφερειακών επενδυτικών σχημάτων, αγνοούν επιτακτικά την κίνηση του ΟΤΕ (-1,8%).

Τα επίπεδα ρευστότητας παραμένουν υψηλά, ενδεικτικό του ότι ο τζίρος ανέρχεται ήδη στα 51 εκατ. ευρώ με πακέτα αξίας 5,7 εκατ. ευρώ, με ζητούμενο έως τις 15.30 μμ, την απορρόφηση της προσφοράς σε δεικτοβαρείς μετοχές (πλην ΟΠΑΠ και Eurobank στις οποίες η προσφορά έχει πλήρως απορροφηθεί). Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει αν μη τι άλλο, στην επιβεβαίωση της στήριξης και συνεπώς θα επιτρέψει την ενεργή επανατοποθέτηση των επενδυτών, έστω και εάν αποσκοπείται η αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών.

Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι πιο ”ομαλή” είναι η μετακύλιση θέσεων σήμερα στον Οκτώβριο στο ΧΠΑ, ενώ υπάρχουν και τα πρώτα δείγματα κλεισίματος short θέσεων σε όσα ανοικτά ΣΜΕ υπάρχουν στη λήξη Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v