Δοκιμάζει νέα χαμηλά (χωρίς αντίσταση) το ΧΑΑ

Ανάχωμα δημιούργησαν Εθνική, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και εν μέρει Πειραιώς και Εμπορική, χωρίς, ωστόσο, να αποτρέψουν την περαιτέρω πτώση της Σοφοκλέους (βλ. ΟΤΕ) προς τα νέα χαμηλά των 1.933 μονάδων και παρά τις τάσεις ανάκαμψης που παρατηρούνται στις ευρωαγορές. Θετική διαφοροποίηση της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ανάχωμα δημιούργησαν Εθνική, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και εν μέρει Πειραιώς και Εμπορική, χωρίς, ωστόσο, να αποτρέψουν την περαιτέρω πτώση της Σοφοκλέους προς τα νέα χαμηλά των 1.933 μονάδων και παρά τις τάσεις ανάκαμψης που παρατηρούνται στις ευρωαγορές. Θετική διαφοροποίηση της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ωστόσο, είναι άλλο να θέλεις, και άλλο να μπορείς. Αν και πλέον, θα πρέπει ανοιχτά να αμφισβητήσουμε αν η Σοφοκλέους μπορεί να κινηθεί σε υψηλότερες αποτιμήσεις, καθώς ούτε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, η οποία περιελάμβανε πληθώρα θετικών ερεισμάτων από το εξωτερικό, μπόρεσε ο Γενικός Δείκτης τιμών όχι μόνο να αντιδράσει, αλλά και να κλείσει σε θετικό έδαφος.

Η συμπεριφορά του τηλεπικοινωνιακού κλάδου (-1,53%), και δη αυτή του ΟΤΕ (-2%) σίγουρα δεν μας επιτρέπουν να είμαστε ούτε στο ελάχιστο αισιόδοξοι ως προς τις βραχυχρόνιες προοπτικές της Σοφοκλέους, καθώς ούτε τα 12 ευρώ μπόρεσαν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τη μετοχή, η οποία μετά τη χθεσινή παύση-ανακωχή των πωλητών, επιδόθηκε σήμερα σε μια νέα πτωτική κίνηση με τους πωλητές να δίνουν έως και το κλείσιμο χαρτιά σε οποιαδήποτε τιμή (going to the bid).

Επιπροσθέτως, ο Γενικός Δείκτης, όπως έχουμε αναφέρει σε σχόλια μας αυτή την εβδομάδα, δεν βρίσκει καμία στήριξη πριν από το επίπεδο των 1.920 μονάδων, επίπεδο το οποίο φαίνεται να ”μαγνητίζει” αυτή τη στιγμή το Δείκτη και αν μη τι άλλο εκλαμβάνεται από παράγοντες της αγοράς ως το επόμενο σημείο στο οποίο θα αναλογιστεί κανείς τη βραχυχρόνια επανατοποθέτηση ρευστότητας.

Εν τούτοις, πρέπει να τονιστεί ότι η διόρθωση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση υπήρξε καθολική, αφού με εξαίρεση τις ETE (0,7%), Εμπορική (αμετάβλητη) και Πειραιώς (0,3%), ο Δείκτης δεν μπόρεσε να βρει στήριξη από τις δεικτοβαρείς μετοχές.

Στον αντίποδα, υπήρξαν μεμονωμένες μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης που αντιστάθηκαν στη τάση, ενδεικτικό το ότι η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε στο 1 προς 2 υπέρ των δεύτερων.

Τέλος, η κίνηση στην αγορά παραγώγων παραπέμπει σε περαιτέρω (αμβλεία) διόρθωση, κρίνοντας από την ύπαρξη μικρών υποτιμήσεων στα ΣΜΕ Οκτωβρίου.

Στα 71 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο συνολικός τζίρος, μειωμένος κατά 13,41% σε σχέση με αυτόν της Δευτέρας, ενώ η αξία των προσυμφωνημένων πακέτων ανήλθε στα 2.110.715 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 235.270 μετοχών της Θεμελιοδομής στην τιμή των 3,12 ευρώ, ένα πακέτο 100 μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, στην τιμή των 18,24 ευρώ, δύο πακέτα του ΟΤΕ 50.000 και 64.285 τεμάχια στην τιμή των 12,02 και 12 ευρώ, αντίστοιχα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 100 μετοχών της Informatics, στην τιμή των 4,10 ευρώ και ένα πακέτο 100 μετοχών της ΚΑΜΠΑΣ, στην τιμή του 1,94 ευρώ.

Σε υψηλό 52 εβδομάδων βρέθηκε για μία ακόμη ημέρα η μετοχή της Κορδέλλου, ενώ σε χαμηλό 52 εβδομάδων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των Κορφίλ (Κ), Αλτέ, Αλατίνη (Κ), Κέκροπας, Νηρέας, Ερμής, Ελβάλ, Altius, PC Systems και NEXANS.

Εξάλλου, ιστορικά χαμηλά κατέγραψαν οι τίτλοι των ΕΧΑΕ, ΑΛΤΕ, ΕΤΒΑ, Ξιφίας (Κ), PC Systems, Fitco, Ξιφίας (Κ), Λυμπέρης, Compucon, AS Company και Altius.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v