Δεν μπορεί και πολλά η Σοφοκλέους !

Τάσεις ανάκαμψης δείχνουν σήμερα οι τράπεζες σε αντίθεση με τις τηλεπικοινωνίες και ειδικότερα τον ΟΤΕ (12 ευρώ) που παραμένει ”βαρίδι” για την αγορά και αποτρέπει μία αντίδραση στα χνάρια των ευρωαγορών.

Καθολική η αδυναμία αντίδρασης εν τέλει στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς το υψηλότερο επίπεδο τιμών στο Γενικό Δείκτη καταγράφηκε λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα, εξέλιξη που εκμεταλλεύτηκαν όσοι προσδοκούσαν περαιτέρω μείωση θέσεων, καθώς μπόρεσαν να μειώσουν θέσεις πρωτίστως σε τηλεπικοινωνιακούς τίτλους σε υψηλότερες αποτιμήσεις σε σχέση με χθες.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ενώ στην Ευρώπη οι τηλεπικοινωνίες και οι ασφάλειες, οδηγούν τους κατά τόπους βασικούς δείκτες σε κέρδη μεγαλύτερα του 2%, ο ΟΤΕ είναι και πάλι αυτός που αποτελεί ”βαρίδι” του Δείκτη αφού πλέον έχει διασπάσει καθοδικά το επίπεδο των 12 ευρώ, οδηγώντας το Γενικό Δείκτη μόλις 7 μονάδες υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό του κλείσιμο.

Σε συνδυασμό με την εξαιρετικά υποτονική συναλλακτική δραστηριότητα που στη συγκεκριμένη περίπτωση καταδεικνύει την έλλειψη ζήτησης, είναι πασιφανές ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν μπορεί να αντιδράσει τουλάχιστον στον αντίστοιχο βαθμό που αντιδρούν οι ευρωαγορές.

Παράλληλα, όπως αναφέραμε και στο πρωινό μας σχόλιο, οποιαδήποτε απόπειρα του δείκτη FTSE 20 να ξεπεράσει το επίπεδο των 1.000 μονάδων συναντά πρόθυμους πωλητές, κάτι που σημαίνει ότι προς το παρόν τουλάχιστον η τάση παραμένει πτωτική, ασχέτως του εάν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια αντίδραση. Παρά ταύτα, η Περιφέρεια, απόρροια της δραστηριοποίησης κάποιων ”λόμπι” επιχειρεί να αυτονομηθεί προς το παρόν με σχετικό βαθμό επιτυχίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v