Υπάρχουν ακόμη πωλητές στον ΟΤΕ

Στην ευρύτερη περιοχή των 1.890 μονάδων κινείται η Σοφοκλέους, που, πρόσκαιρα, πέρασε και σε θετικό έδαφος, χωρίς ωστόσο να ενισχυθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον. Η υψηλή κεφαλαιοποίηση, άλλωστε, με τον ΟΤΕ στο -2%, δεν μπορεί να λειτουργήσει σταθεροποιητικά για την αγορά, παρά τις κινήσεις στην περιφέρεια.

Στην ευρύτερη περιοχή των 1.890 μονάδων εξακολουθεί να κινείται ο Γενικός Δείκτης τιμών, ο οποίος πρόσκαιρα πέρασε σε θετικό έδαφος, όπως άλλωστε και οι ευρωαγορές, χωρίς όμως η εξέλιξη αυτή να σηματοδότησε περαιτέρω αγοραστικό ενδιαφέρον, αντ’ αυτού εκλήφθηκε από την πλειονότητα των παραγόντων της αγοράς ως μια πολύ καλή ευκαιρία για περαιτέρω μείωση θέσεων στη spot αγορά και πωλήσεις στα ΣΜΕ επί του FTSE 20 στο ΧΠΑ.

Επιπροσθέτως, με τον ΟΤΕ στο –2%, είναι προφανές ότι η αγορά δεν μπορεί να αντλήσει δυνάμεις από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να προσδοκά σε κάποια αντίδραση άξια αναφοράς, σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Εν τούτοις, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι υπάρχουν στη μικρή κεφαλαιοποίηση συγκεκριμένοι τίτλοι που υπεραποδίδουν σε σχέση με την αγορά, λόγω της εμφάνισης περιφερειακών επενδυτικών σχημάτων όπως στον Κανάκη και την Despec Πολυμέσα.

Όσον αφορά στα επίπεδα ρευστότητας, ο τζίρος παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα τουλάχιστον στο άνοιγμα, αφού τα 30 εκατ. ευρώ σίγουρα δεν αποτελούν αμελητέο επίπεδο τζίρου, αλλά στον ίδιο βαθμό αποτυπώνουν τη διάθεση απεμπλοκής που χαρακτηρίζει τη στάση των μικροεπενδυτών, αλλά και συγκεκριμένων αμοιβαίων κεφαλαίων, που φέρεται να εκδηλώνονται ως πωλητές σε κάθε απόπειρα ανοδικής κίνησης του Δείκτη.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή ημέρα ενδέχεται να χαρακτηριστεί από νευρικότητα και διακυμάνσεις ασχέτως εάν αυτές πραγματοποιούνται εντός ενός στενού εύρους, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίζεται στην περιοχή των 1.880 – 1.900 μονάδων.

Υπάρχουν όμως και θετικά δείγματα γραφής, ιδιαίτερα στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση, με ενδεικτικό το ότι η αναλογία ανοδικών / πτωτικών μετοχών είναι περίπου ισορροπημένη, ενώ το ενδεχόμενο μερικής αντίδρασης στον τραπεζικό κλάδο, σίγουρα δεν θα πρέπει να αμεληθεί. Επί του πρακτέου, εισερχόμαστε –ευελπιστούμε- σε μια περίοδο συσσώρευσης με απώτερο σκοπό τη δημιουργία βάσης πάνω από τη ζώνη των 1.890 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v