Θα διατηρηθεί η ανάκαμψη στο ΧΑΑ;

Οξεία η πτώση στο άνοιγμα, ακόμη όμως οξύτερη η αντίδραση από τα ”χαμηλά” της ημέρας, αφού μετά το άνοιγμα στο -1,10%, σημειώθηκε σημαντική επανατοποθέτηση ρευστότητας προκειμένου να στηριχθεί η αγορά. Κέρδη 2,32% για τον ΟΤΕ.

Οξεία η πτώση στο άνοιγμα, ακόμη όμως οξύτερη η αντίδραση από τα ”χαμηλά” της ημέρας, αφού στο άνοιγμα ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να καταγράφει απώλειες 1,10%, εξέλιξη η οποία, ωστόσο, οδήγησε σε σημαντική επανατοποθέτηση ρευστότητας στην αγορά.

Ενδεικτικό το ότι ο Δείκτης πλέον καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,70% βοηθούμενος αφενός από μια αντίστοιχη κίνηση στις ευρωαγορές, αφετέρου από την επικείμενη λήξη Συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου, στα οποία κλείνονται υφιστάμενες short θέσεις.

Θετικό είναι σίγουρα το γεγονός ότι ο ΟΤΕ προς το παρόν τουλάχιστον δείχνει να ”κρατάει” πάνω από το επίπεδο των 11 ευρώ, όπως επίσης ανθεκτικός εμφανίζεται και ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος παρά το γεγονός ότι αντικειμενικά παραμένουν όλες οι ανησυχίες γύρω από την κερδοφορία τους το 2002, τα μετοχοδάνεια κ.ο.κ.

Επιπροσθέτως, είναι ίσως κάτι παραπάνω από προφανές ότι επιχειρείται μια αντίδραση στον απόηχο έξι σερί πτωτικών συνεδριάσεων, ενώ και τα επίπεδα ρευστότητας δείχνουν ότι σίγουρα κάποιοι επιχειρούν να αποκομίσουν βραχυχρόνια κέρδη από μια τέτοια εξέλιξη.

Ο τζίρος των 18 εκατ. ευρώ είναι υψηλός και αν μη τι άλλο αναμένεται οι ρυθμοί της συναλλακτικής δραστηριότητας να παραμείνουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα, από τη στιγμή που η αγορά εμφανίζεται υπερπωλημένη.

Όσον αφορά την κίνηση στο ΧΠΑ, πέραν του ότι έχουμε ένα short covering, παράλληλα, στον ίδιο βαθμό έχουμε και συνέχιση των μετακυλίσεων θέσεων στον Οκτώβριο, καθώς και μια μερική απόπειρα προεξόφλησης αντίδρασης από μέρους κάποιων επενδυτικών σχημάτων, τα οποία όμως εξακολουθούν και παραμένουν μια μειονότητα. Αν μη τι άλλο η σημερινή ημέρα, τόσο στις ευρωαγορές, όσο και στο ΧΑΑ αναμένεται να χαρακτηριστεί από μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς λήγουν τα τριμηνιαία ΣΜΕ, τα μηνιαία futures, καθώς και τα δικαιώματα προαίρεσης. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται παραδοσιακά με περιόδους υψηλής αστάθειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v