Νευρικότητα από ΟΑΣΗΣ, πιέσεις μέσω Εθνικής

Η ανοικτή εντολή πώλησης που δόθηκε στην Εθνική και έστειλε τη μετοχή στο -4%, στο διάστημα που αποκαταστάθηκε το πρώτο τεχνικό πρόβλημα, επηρέασε το σύνολο της αγοράς, η οποία πλέον ακολουθεί τα χνάρια των ευρωαγορών. Η συνεδρίαση θα παραταθεί έως τις 16:30.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ξεκίνησε μεν, τύποις η συνεδρίαση, η οποία παρατείνεται έως τις 16:30, παραμένουν όμως επί της ουσίας τα προβλήματα. Το παράδοξο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ουδεμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά των αρμοδίων για το τι ακριβώς συνέβη, αλλά η ζημιά, δυστυχώς, έχει γίνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη αυτή η νευρικότητα – επιφυλακτικότητα έχει μεταφερθεί μετά τις 13.55 στην αγορά Παραγώγων. Οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές, μέχρι στιγμής αρνητικές και αποδίδουν εύγλωττα τη νέα κρίση εμπιστοσύνης που σωδεί ανοιχτά.

Είναι ενδεικτικό πως στις 14.05 και ενώ ο FTSE 20 στην spot αγορά κυμαίνονταν στις 950 μονάδες εμφανίζονταν συνεχώς ”πωλητές” στο Συμβόλαιο των επόμενων δύο μηνών, διαδοχικά προς τις 937 και 935 μονάδες.

Ομολογουμένως εντυπωσιακό όσο και προκλητικό discount, βούτυρο θα λέγαμε στο ψωμί των υποτιμητών. Για την ιστορία της συνεδρίασης αναφέρεται ότι η τιμή της μετοχής της Εθνικής, περιόρισε τις απώλειες προς το –2,36%, δηλαδή τα 16,3 – 16,35 ευρώ, κίνηση που τυπικό μόνο χαρακτήρα έχει με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην αγορά μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v