Επιτείνουν τη νευρικότητα τα τεχνικά προβλήματα

Ευάλωτη η Φρανκφούρτη, νευρικές οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεδρίαση και με τεχνικά προβλήματα για τη Σοφοκλέους, η οποία ”αγκομαχά” προς τις 1.900 μονάδες. Τουλάχιστον, κάποια επενδυτικά σχήματα επιμένουν αυτή την περίοδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακά τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, που ”αγκομαχά” στην πορεία προς τις 1.900 μονάδες. Η νευρικότητα, κυρίως αβεβαιότητα θα λέγαμε, που διακατέχει τους Γερμανούς επενδυτές δεν θα αφήσει τις ευρωπαϊκές αγορές ανεπηρέαστες για τουλάχιστον μια – δυο ακόμη συνεδριάσεις.

Στη γωνία η γερμανική οικονομία, αδυνατεί ακόμη περισσότερο την θέση του ευρωπαϊκού χαρτιού, σε μία καθοριστική περίοδο, όπου η γεωπολιτική έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Αδύναμη Φρανκφούρτη, σημαίνει ευάλωτη Ευρώπη, και καθιστά ακόμη πιο δυσχερή την θέση της Σοφοκλέους.

Στα καθαρά βραχυπρόθεσμα, και τεχνικά θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις κινήσεις των λίγων, που περιορίζονται σε μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης γενικότερα όσων μπορούν να ”γονιαστούν” με σχετικά χαμηλό κόστος.

Το έξυπνο χρήμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι βολιδοσκοπεί κάποιες πρώτες πρακτικές του κινήσεις στο χώρο της υψηλότερης κεφαλαιοποίησης. Αυτό βεβαίως, δεν σημαίνει κάτι περισσότερο, στην παρούσα φάση, από μία υπομονετική και άκρως επίπονη διαδικασία επαναπροσέγγισης ορισμένων τίτλων αυτής της κατηγορίας.

ΣΗΜ: Τα έχουμε όλα αυτή την περίοδο, μας προκύπτουν και τα τεχνικής φύσεως προβλήματα στο σύστημα συναλλαγών...

ΣΗΜ ΙΙ: Όλως συμπτωματικώς το πρόβλημα στο σύστημα προκλήθηκε στα ”υψηλά” του FTSE 20, στο ΧΠΑ. Τρεις φορές σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δόθηκαν εντολές αγοράς σε Συμβόλαια του FTSE 20 και ισάριθμες φορές κόλλησε το σύστημα διαβίβασης των εν λόγω πράξεων, με αποτέλεσμα να... επεκταθεί το πρόβλημα και στην spot αγορά.

Επειδή πολλά φημολογήθηκαν με αφορμή την τεχνική αυτή βλάβη θα περιμένουμε με εύλογο ενδιαφέρον την επίσημη ανακοίνωση - θέση των αρμοδίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v