Ζητείται ενημέρωση από το... αναπτυγμένο ΧΑ !

Μετά την αποκατάσταση και του δεύτερου τεχνικού προβλήματος στο ΟΑΣΗΣ ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, χωρίς μέχρι στογμής να έχει δοθεί επίσημη εξήγηση για το τι ακριβώς συνέβη. Στο καθαρά λειτουργικό μέρος η αγορά ακολουθεί τις πτωτικές τάσεις που διαμορφώνονται στις ευρωαγορές.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετεκλογικές παρενέργειες στη Φρανκφούρτη, τεχνικά προβλήματα και ανοιχτές εντολές στη Σοφοκλέους. Η υποβάθμιση της Munich Re αποτελεί χτύπημα στην καρδιά του DAX που υποχωρεί χαμηλότερα και των 3.000 μονάδων με την γερμανική οικονομία να αποτελεί πλέον τον… Ευρωπαίο ασθενή.

Για να μην μείνουμε, από ότι φαίνεται και εμείς εκτός κλίματος, σημειώνονται επιεικώς αδικαιολόγητες ενέργειες και τακτικές, εν μέσω τεχνικών και όχι μόνο προβλημάτων. Μία ”κούφια” εντολή πώλησης μόλις 565 τεμαχίων, ήταν ικανή να λυγίσει την Εθνική στο –4,6%, προς τα 16,22 ευρώ.

Παραφράζοντας το σύνθημα του ΟΠΑΠ είμαστε και εμείς ”κολλημένοι” με το σύστημα κεφαλαίου και τη μιζέρια μας. Βλέπουν περίεργα πράγματα τα ματάκια μας τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και τα όσα συμβαίνουν σήμερα, αναμφίβολα εμπλουτίζουν τις εμπειρίες μας και τις εκτιμήσεις μας.

Για τυπικούς και μόνο λόγους, θα λέγαμε ότι χρειάζεται μια ουσιώδης εξήγηση – αιτιολόγηση των όσων διαδραματίζονται σήμερα από την όποια αρμόδια Αρχή θεωρεί ότι έχει χρέος και υποχρέωση να εξηγήσει τα αδικαιολόγητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v