Ο ΟΤΕ μπορεί να αλλάξει το κλίμα...

Στην αντίδραση κυρίως του τηλεπικοινωνιακού κλάδου ποντάρουν όσοι θεωρούν υποτιμητική (λόγω της πείρας τους και του χαρακτήρα τους) την περαιτέρω συνολικότερη απαξίωση της νοημοσύνης τους. Όλα τα ”λεφτά”, λοιπόν, είναι στον ΟΤΕ, ας μην κρυβόμαστε...

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιτέλους, και μία συμφωνία κυρίων που τηρείται και μέχρι στιγμής αποδίδει καρπούς. Θα πείτε βέβαια, πως δεν συμβαίνει και κάτι σημαντικό, επειδή αντιδρά ασθενικά ο Δείκτης, καθώς κεντρικοί τραπεζίτες και μεγαλοπαράγοντες της αγοράς αποφάσισαν να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα.

Εν μέρει σωστή εκτίμηση, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία και για ψυχολογικούς λόγους να υπάρχουν φραγμοί – μέτρο έστω, ακόμη και σε συνολικότερα απαξιωτικές, πτωτικές περιόδους των αγορών.

Αναμφίβολα, θετική ένδειξη η αντίδραση της μετοχής του ΟΠΑΠ και πάλι προς τα 10 ευρώ (με συναλλαγές 80.000 τεμαχίων), η συμπεριφορά της ΔΕΗ, κυρίως όμως η ”στήριξη” και στις τρεις τηλεπικοινωνιακές μετοχές. Επιβεβαιώνει κατά την εκτίμησή μας, την ενεργότερη παρουσία ισχυρών χρηματιστηριακών παραγόντων, την συστράτευσή τους αν θέλετε στην προσπάθεια των τραπεζιτών, την ευόδωση επιτέλους κάποιων προσπαθειών προς τη σωστή κατεύθυνση.

Βέβαια, οι Έλληνες χρηματιστές δεν πρωτοτυπούν, απλά ακολουθούν και καλά κάνουν τους ξένους, κυρίως τους Ευρωπαίους, συναδέλφους τους. Ή θα έχουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αντίδραση μέσω του τηλεπικοινωνιακού κλάδου για να ακολουθήσει η πραγματική… οικονομία (βιομηχανία), ή θα οδηγηθούμε αμαχητί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα απαξίωσης όχι μόνο των χρηματιστηριακών τιμών.

Όπως έχει αναφερθεί και στο προσυνεδριακό σχόλιο, το τηλεπικοινωνιακό χαρτί είναι αυτό στο οποίο στηρίζεται η όλη προσπάθεια και λογικά βραχυπρόθεσμα μπορεί να αποδώσει καρπούς. Εκτιμάται επίσης πως οι τραπεζίτες θα πράξουν τα δέοντα , θα εκδηλώσουν και έμπρακτα για μια ακόμη φορά τη στήριξή τους στους ”ευαίσθητους” ομίλους της αγοράς, θα συμβάλλουν στην ανάσχεση της απαξιωτικής τάσης.

Υπάρχει η απαίτηση, και δικαιολογημένα, να παρουσιάσει ένα πειστικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών του ο βασικός μέτοχος της Alfa Alfa, να ανασάνει λίγο αυτό το τμήμα της αγοράς, να μην προχωρήσει παραπάνω η γάγγραινα.

Μετοχές σηματωροί για τη συνέχεια πέραν των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, οι μικρομεσαίοι τίτλοι των Hitech, Κανάκη, Δάριγκ, Connection και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v