ΧΑΑ: Η δεύτερη ανάσα, θα είναι δυνατότερη

Διπλό το καλό καθώς στους αγοραστές του ΟΤΕ ήρθαν να προστεθούν και αυτοί της Alpha, δευτερευόντως Εθνικής. Συνεχίζεται το ενδιαφέρον κυρίως των ξένων για τη μετοχή της 3E, εξέλιξη που ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της εταιρίας ενόψει της εισαγωγής της στη Νέα Υόρκη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βοηθά το κλίμα πρόσκαιρης αντίδρασης τα διεθνή χρηματιστήρια να κερδίσει πόντους και η Σοφοκλέους. Το θετικό είναι ότι στην κίνηση αυτή, συμβάλλουν όχι μόνο οι αγοραστές, τους οποίους γνωρίζαμε ότι θα έβγαιναν στον ΟΤΕ, αλλά και η εμφάνιση εντολών αγοράς για παράδειγμα στη μετοχή της Alpha.

Διπλό το καλό δηλαδή, με το υπόλοιπο της αγοράς να ανταποκρίνεται θερμά μέχρι στιγμής στην πρόσκληση αυτής της αντίδρασης. Καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία, η συγκυρία βοηθά και λόγω εννεαμήνου, την προσαρμογή των χαρτοφυλακίων σε καλύτερα επίπεδα τιμών, αποτιμήσεων.

Μια πρόχειρη ματιά στις κερδισμένες των τελευταίων δύο – τριών ημερών επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, και γιατί όχι άλλωστε. Θεωρώντας τις χθεσινές κινήσεις του κεντρικού Αμερικανού τραπεζίτη, ως πράσινο φως – έγκριση στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ για επέμβαση, θα χρειαστεί να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή ακόμη και στις βραχυπρόθεσμες κινήσεις. Βέβαια, και οι Αμερικανοί διαχειριστές έχουν –τηρουμένων των αναλογιών- ανάλογες ευαισθησίες και υποχρεώσεις ”ωραιοποίησης” των χαρτοφυλακίων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v