Καλή η ανάσα, αλλά δεν αρκεί...

Απαραίτητη η ανακύκλωση ρευστότητας – θέσεων στη Σοφοκλέους, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει ενεργό το αγοραστικό ενδιαφέρον μεγαλοχρηματιστών για μετοχές των Alpha, OTE, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και 3E, καθώς το κλίμα στις ευρωπαικές αγορές παραμένει θετικό. Ικανοποιητικό το ντεμούτο της Δυναμική Ζωή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η κίνηση κατευνασμού των αμερικανικών επιφυλάξεων, από πλευράς Γερμανίας, πραγματοποιείται μέσω Λονδίνου. Αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ο Σρέντερ επισκέπτεται την Αγγλία και όχι όπως παραδοσιακά συνηθίζεται τη Γαλλία, καθώς ερμηνεύεται ως βήμα προσέγγισης του αμερικανικού παράγοντα.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποτελέσει την ένδειξη – αφορμή που εναγωνίως αναζητά η Φρανκφούρτη τον τελευταίο μήνα. Ένα πρώτο βήμα, μιας μακράς πορείας, προς την κατεύθυνση εξομάλυνσης των μεταξύ Ευρώπης – ΗΠΑ σχέσεων.

Εάν θεωρήσουμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε έστω και βραχυ-μεσοπρόθεσμα να επηρεάσει τις αγορές, κέρδη μπορεί να περιμένει και η Σοφοκλέους. Ποιας διάρκειας και έντασης αφ’ ης στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση, είναι νωρίς ακόμη να εκτιμηθεί.

Στα διαδικαστικά της συνεδρίασης, δεν θα πρέπει να υποχωρήσει την επόμενη ώρα χαμηλότερα των 1838 μονάδων ο Δείκτης, που πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατήσει τα 12,8 ευρώ η Alpha, και τις 934 μονάδες ο FTSE 20. Μία πρώτη ανακύκλωση ρευστότητας όπως φαίνεται και από τις συναλλαγές σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ ξεκίνησε στις 13.20 για να ολοκληρωθεί έως τις 13.40 μ.μ.

Εκμεταλλεύονται οι πιστοί της 3E, κυρίως οι ξένοι διαχειριστές, την θετική αφορμή που τους παρουσιάζεται στα ”χαμηλά” της μετοχής, καθώς από τις 10 Οκτωβρίου η μετοχή της εταιρίας θα ”φιγουράρει” και στο NYSE.

Ικανοποιητικό κρίνεται και το ντεμπούτο της Δυναμική Ζωή στη ΝΕΧΑ, όπου καταγράφει κέρδη 12%.

ΣΗΜ: Για τους στατιστικολάγνους της αγοράς θα πρέπει να προσεχθεί η σημερινή αντίδραση της μετοχής της Alpha. Οι αγοραστές επανεμφανίστηκαν, σήμερα, στα χαμηλά επίπεδα τιμών, που είχαν ενεργοποιηθεί πριν από περίπου τρεις μήνες, όταν ο πρόεδρος της τράπεζας είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε επαναγορά ιδίων μετοχών. Σύμπτωση που έχει τη σημασία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v