Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑΑ

Εάν μέχρι τις 15.30 διατηρηθεί η ανοδική τάση σε μετοχές των ΟΤΕ, Alpha, Εθνικής, Ιντρακόμ, θα είναι εφικτό το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 1.894 μονάδων με τζίρο περίπου όσο και ο χθεσινός (92 εκατ. ευρώ). Συγκρατημένα τα... κέφια στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιβεβαιώνονται με ικανοποιητικά αποτελέσματα, οι ενδοσυνεδριακές ”στηρίξεις” του Δείκτη με τους αγοραστές να παραμένουν δικαιολογημένα σε εγρήγορση.

Με συναλλαγές περίπου 60 εκατ. ευρώ (13.30) παραμένει ο Δείκτης μεταξύ 1.886 – 1.994 μονάδων, χωρίς να υπάρχει σημαντική προσφορά σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινείται προς τις 958 μονάδες ο FTSE 20 ενώ ισχυρότερη είναι η τάση στους Δείκτες μετοχών εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Πάντως, μετοχές που συνήθως αποτελούν τις σηματωρούς κινήσεων επενδυτικών σχημάτων, παραμένουν σε ανοδική τροχιά με ικανοποιητικό τζίρο.

Θα πρέπει όμως για τη συνέχεια, πέραν της μετοχής της Alpha, να αντιδράσει προς τα 16,40 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, στα 14,5 της ΔΕΗ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί η κατηγορία των μετοχών με κέρδη ώστε να διαμορφωθεί πάλι μια αναλογία της τάξεως των 220/70, τρία προς ένα δηλαδή. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κινηθεί και κλείσει υψηλότερα των 1.894 μονάδων ο Δείκτης με συναλλαγές 90 –95 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v